Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

18.10.12 08:34

Kommunal opbakning til Anne Vang forslag

Kommunal opbakning til Anne Vang forslag

Foto: Colourbox.com

Privatskoler skal tvinges til at tage et socialt ansvar. Sådan lød det i sidste uge fra Københavns Kommune, som nu får opbakning fra flere af landets største byer.

I sidste uge foreslog børne- og ungeborgmester i Københavns Kommune, Anne Vang (S) sammen med Borgerrepræsentationen at reducere loftet på statens finansiering af privatskolerne og gøre tilskuddet afhængigt af, om skolen optager elever med ressourcesvag baggrund – et såkaldt socialt taxameter, der allerede gælder i folkeskolerne.

Forslaget mødte dog ingen opbakning fra partifælle og børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S). Men i landets næststørste kommuner er tonen noget anderledes, skriver Information i dag.

”Jeg er meget begejstret for Anne Vangs forslag. I Odense oplever vi samme problemer med, at forældre fravælger de folkeskoler, der i forvejen har mange tosprogede elever fra socialt belastede områder. Det skaber en dominoeffekt, hvor de svage elever bliver svagere, fordi der ikke er ressourcestærke elever tilbage til at hæve niveauet,” siger Olav Rabølle Nielsen (S), medlem af børne- og ungeudvalget i Odense Kommune, til Information.

Skal mærkes på pengepungen
Også hos Aarhus’ formand for børne- og ungeudvalget, Jan Ravn Christensen (SF) er der opbakning:

”De fleste privatskoler tager ikke nok socialt ansvar, og de er ikke med til at sikre sammenhængskraften i samfundet. Det er fint med krav til privatskolerne. Hvis de kun optager ressourcestærke elever, skal de kunne mærke det på pengepungen,” siger han til Information.

Fokus på folkeskoler frem for straf
I Frederiksberg Kommune har man grebet problematikken noget anderledes an. Kommunen har de seneste år arbejdet strategisk med blandt andet at ændre skoledistrikterne, så tosprogede elever spredes jævnt.

”I 1990’erne lukkede vi de mindste og ældste skoler og brugte pengene på at udbygge og renovere de tilbageværende. Det har gjort, at folkeskolerne i dag er flottere end privatskolerne. I de seneste ti år har vi også hyppigt ændret skoledistrikterne for at få en så lige fordeling af de tosprogede børn som muligt. Vi mener, at det er bedst, hvis skolens sammensætning afspejler samfundet,” siger Margit Ørsted (K), formand for undervisningsudvalget i Frederiksberg Kommune, til Information.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes