Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.10.12 08:51

Køge-dom sender Karen Hækkerup i samråd

Køge-dom sender Karen Hækkerup i samråd
Gårsdagens dom i sagen mellem Køge Kommune og Ældre Sagen har fået Enhedslistens Finn Sørensen til at kalde social- og integrationsministeren i samråd i dag.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) skal i dag i samråd i Folketingets Socialudvalg. Det er Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen, som har kaldt ministeren i samråd for at få svar på konsekvenserne af gårsdagens dom fra Østre Landsret, hvor Køge Kommune fik medhold i, at det var i orden, da de skar i hjemmehjælpen for to ældre borgere på grund af besparelser i kommunen.

Ældre Sagen, som havde anlagt sagen mod kommunen, mente, det var i strid med serviceloven, men Østre Landsret afgjorde, at det ikke var tilfældet.

En sort onsdag
Finn Sørensen kalder onsdag den 24. oktober 2012 for en sort dag for landets ældre borgere:

”Det var en sort dag for de ca. 140.000 ældre borgere, der er afhængig af hjælp fra det offentlige for at kunne klare sig i eget hjem. Det er også en sort dag for retssikkerheden. Hvis kommunerne kan skære i hjemmehjælp med henvisning til kommunens økonomi, er det kun fantasien der sætter grænser for, hvilke besparelser de ældre – og for den sags skyld andre borgere - kan udsættes for, uden at de har nogen mulighed for at forhindre det," siger Finn Sørensen.

Han frygter, at dommen vil give flere kommuner blod på tanden, og der nu er fri bane for vilkårlige besparelser, der rammer grupper, der ikke kan forsvare sig. Fx de ældre.

Finn Sørensen vil på samrådet have svar på, hvad Karen Hækkerup vil gøre for at forhindre kommunerne i at skære i hjemmehjælpen med henvisning til, at kommunen skal spare. Samtidig skal hun forholde sig til nedskæringer på 25 procent i timerne til praktisk hjælp og 9 procent på personlig pleje til ældre i perioden fra 2008 til 2011.  Samtidig er antallet af borgere over 65 år vokset med cirka 10 procent.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes