Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

16.08.12 13:44

Køge Kommune hiver over 4 millioner hjem fra sociale bedragere

Køge Kommune hiver over 4 millioner hjem fra sociale bedragere
Den fire mand store kontrolgruppe for socialt bedrageri i Køge Kommune skaffede i 2011 over fire millioner kroner til kommunekassen. Det er mere end en fordobling i forhold til 2010.

146 modtagere af sociale ydelser blev kigget efter i sømmene i 2011. 89 skulle senere betale ydelser tilbage.

Det er især børnetilskud, boligstøtte og økonomisk friplads til børnepasning, som går igen blandt snyderne. I alt endte beløbet på 4,3 millioner kroner. Beløbet for 2010 var på 1,8 millioner kroner.

Fokus på forebyggende indsats
Der er dog også fokus på den forebyggende indsats. Der er blevet sendt breve ud til 1500 borgere, hvor der blev spurgt ind til deres status som enlige forsørgere. 40 af dem har siden skiftet status til ikke enlig. 

”Det er selvfølgelig glædeligt, at kontrolgruppen er en god forretning for kommunen og staten, men vi vil allerhelst undgå, at borgerne bliver socialsnydere. Reglerne for sociale ydelser kan være svære at finde rundt i, og derfor har kontrolgruppen også styrket sin forebyggende indsats. Er du i tvivl, om du får for lidt eller for meget i sociale ydelser, bør du altid kontakte kommunen,” siger Marie Stærke (S). 

I 2010 afslørede kommunerne socialt bedrageri for 400 millioner kroner.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes