Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.07.12 10:11

København vil bilkøerne til livs

København vil bilkøerne til livs
Dansk Erhverv advarer om tabte arbejdspladser i Københavnsområdet som resultat af bilkøer. Men Københavns Kommune arbejder allerede på en løsning.

Der er milliarder at spare ved at sikre mindre ventetid i den københavnske trafik. Det mener Dansk Erhverv, der efterlyser større fokus på udbygning af den københavnske infrastruktur.

Se også

”København mister hvert år 22.000 job i bilkø, forsinkede tog og busser, der står stille. Det tal kan vi bringe ned med nogle kloge investeringer, hvis man bruger det på københavnske lyskryds, og gør dem intelligente,” foreslår chefkonsulent i Dansk Erhverv, Jesper Højte Stenbæk til P4 København.

København er allerede i gang
Københavns Kommune anerkender problematikken, men påpeger, at man allerede har sat gang i initiativer, der skal afhjælpe trængslen. Områdechef for Center for Trafik, Steffen Rasmussen peger som eksempel på den aftale, man netop har indgået om trafiksignaler med en ny leverandør.

”Aftalen giver os mulighed for at være hurtigere ude med fejlretning og hændelser. Fx ved uheld og vejarbejde kan der blive en mere effektiv trafikafvikling omkring de situationer,” siger han til P4 København.

Se også

Kommunen er nemlig godt klar over, at det i sidste ende handler om mere end alene sparet tid, forklarer Steffen Rasmussen.

”Det er vigtigt, at vi i Københavns Kommune vælger nogle intelligente løsninger, der tiltrækker virksomheder til vores hovedstad, så vi fastholder den vækst, som vi allerede har,” siger han til P4 København.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes