Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

10.08.12 08:28

København ansætter flere sygeplejersker

København ansætter flere sygeplejersker

Foto: Colourbox.com

Siden 2007 har Københavns Kommune oprettet 80 nye sygeplejerskestillinger. Grunden er, at kompleksiteten i opgaverne er blevet langt større, siger sundhedsborgmesteren.

Mens mange kommuner lægge sygeplejeopgaver ud til social- og sundhedsassistenter, går Københavns Kommune den modsatte vej.

Se også

Siden 2007 har kommunens sundheds- og omsorgsforvaltning oprettet 80 nye sygeplejersker-stillinger i hjemmesygeplejen og lige så mange på plejehjemmene, selv om der rent faktisk bliver færre ældre i Københavns Kommune. Det skriver fagbladet Sygeplejersken.

I samme periode er der skåret i gruppen af social- og sundhedshjælpere, mens der også har været en mindre stigning i antallet af assistenter og terapeuter.

”Vi har været nødt til at sige, at vi må have et andet snit, fordi kompleksiteten i opgaverne er blevet langt større”, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) til bladet.

Se også

Hun tilføjer, at der er brug for flere sygeplejersker til opgaverne, men også til generelt at understøtte kvaliteten i hjemmeplejen. Blandt andet er der ansat en sygeplejefaglig leder i hvert lokalområde, som skal sætte rammerne for, hvordan hele sektoren skal flytte sig.

Hjemmesygeplejen har indført nye ydelser, for eksempel forløbskoordination, og en række opgaver, som sosu-assistenter i sygeplejegrupperne før var med til at løse.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes