Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.08.12 10:37

Klage stopper stort energiprojekt

Klage stopper stort energiprojekt
Egedal Kommune har måttet opgive at realisere en større energirenovering af kommunens bygninger efter klage over EU-udbud.

Før sommerferien godkendte politikerne i Egedal Kommune en anlægsbevilling på 76,5 millioner kroner med henblik på at få energioptimeret kommunens bygninger.

Se også

Bevillingen skulle have realiseret et såkaldt ESCO-projekt, hvor et privat firma efter et EU-udbud, skulle have gennemført energirigtige løsninger i op mod 32 kommunale bygninger.

Kommunen valgte det private firma Schneider A/S i Ballerup, som gav det mest økonomisk fordelagtige tilbud. Men siden har entreprenørkoncernen NCC A/S klaget over afgørelsen til Klagenævnet for Udbud, der har givet klagen opsættende virkning, mens sagen behandles.

Annullerer tilbuddet
Derfor har Egedal Kommune nu valgt at annullere EU-udbuddet og trække anlægsbevillingen tilbage med henblik på at få udarbejdet et nyt udbud.

Se også

”Vi er bestemt ikke enige i nævnets vurdering, det fremstår som en meget snæver juridisk afgørelse, men vi tror ikke meget på, at nævnets vurdering ændrer sig, når sagen er færdigbehandlet. Derfor annullerer vi EU-udbuddet”, siger formanden for Planudvalget Ib Sørensen (S).

Kommunalbestyrelsen har i stedet besluttet at gennemføre en række projekter i mindre målestok, der energioptimerer udvalgte bygninger for 20 millioner kroner med eksempelvis klimaskærm, solvarme, energirigtig belysning m.m.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes