Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

07.08.12 14:36

Kinesere skal se på dansk ældrepleje

Kinesere skal se på dansk ældrepleje
En delegation fra Shanghai skal studere hjemmehjælp og ældrepleje i Midtjylland.

I denne uge er Region Midtjylland vært for en ti mand stor delegation fra Shanghai Byprovins, som skal se nærmere på hjemmehjælp og ældrepleje i Danmark.

I Kina er ældreområdet en stor udfordring, som man mangler både udstyr og inspiration til.

Skal møde borgmester
Delegationen har Mr. Li Xi i spidsen. Han er viceminister fra Shanghai by-regering og medlem af det kommunistiske partis stående udvalg i Shanghai.

Delegationen skal blandt andet møde Horsens' borgmester Peter Sørensen (S) og regionsrådsformand Bent Hansen (S). Derudover skal de se Ceres Centret i Horsens, hvor frivilligt arbejde spiller en stor rolle.

Kinesernes forventninger til deres alderdom er ligeledes et emne, som optager delegationen, og et emne, der vil blive berørt i i oplægget ”Direktør i dit eget liv”.

I Shanghais top ti
Region Midtjylland har et søsterbysamarbejde med Shanghai Byprovins, og besøget er det tredje denne sommer.

”Det er en stor cadeau til vores arbejde, som gennem de seneste seks-syv år er udført sammen med folk fra kommuner, uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Selv om Shanghai har 60 venskabsregioner, som er væsentligt større end Midtjylland, rangerer vi blandt de 10 mest aktive i samarbejdet, og besøget her er udtryk for den anerkendelse, som Shanghai lægger i det”, siger Bent Hansen.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes