Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.08.12 08:35

Karen Hækkerup dumper spareforslag i Helsingør

Karen Hækkerup dumper spareforslag i Helsingør
Et spareforslag fra Helsingør Kommune, om at sidestille alle beboer, når der morgenvækkes på kommunens plejehjem er i strid med intentionerne i serviceloven.

Helsingør Kommune ville gerne vække ældre på kommunens plejehjem efter tilfældigt nummer, men den går ikke skriver social- og integrationsminister, Karen Hækkerup (S) i et skriftligt svar til Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen.

Forslaget er i strid med intentionerne i serviceloven og Ældrekommissionens anbefalinger om mest mulig medbestemmelse og indflydelse på eget liv.  

”Det er derfor min forventning, at kommunerne tager deres ansvar for at forvalte det kommunale selvstyre alvorligt og tilrettelægger og organiserer ældreplejen på fornuftig vis, så der er plads til individuelle behov… Det er svært for mig at se, hvordan rundevækning, som det er beskrevet i pressen lever op til disse principper,” skriver Karen Hækkerup i sit skriftlige svar. 

Finn Sørensen er tilfreds, selvom ministeren samtidigt understreger, at hun ikke vil lovgive på området.

”Jeg håber nu, at vi har fået sat så meget fokus på det, at Helsingør Kommune – og andre kommuner med, for den sags skyld – opgiver dette tåbelige indgreb i de ældres personlige frihed og livskvalitet,” siger Finn Sørensen til Frederiksborg Amtsavis.  

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes