Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.09.12 14:00

Kære forældre – hvor tilfredse er I?

Kære forældre – hvor tilfredse er I?
Sådan lyder spørgsmålet fra Lolland Kommune, når den undersøger forældretilfredsheden med kommunens folkeskoler og SFO’er. Svarene fra forældrene skal bl.a. indberettes på den tilfredshedsportal, som i dag er lanceret.

Lolland er én af de første kommuner, der bruger tilfredshedsportalen, som er oprettet af Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Portalen giver kommunerne mulighed for at uploade resultater fra lokale brugertilfredshedsundersøgelser, og kommunen kan dermed sammenligne sig med andre kommuner. Lolland Kommune har endda været med til at kvalificere og udvikle den portal.

I Maribo Skole på Lolland er brugertilfredshedsundersøgelsen allerede skudt i gang, og skoleleder Henrik Andreasen har været med rundt i klasserne og orientere eleverne og forældrene.

”Vi er meget spændte på resultatet. Vi gennemfører elevmiljøundersøgelser og har fingeren på pulsen i forhold til vores elever, men det er noget helt ny at spørge forældrene. Selvom vi har en god dialog med forældre og skolebestyrelser i hverdagen, er det klart, at en stor national undersøgelse vil give et mere udførligt billede af, hvad forældrene tænker.”

Det handler om børnene
Undersøgelsen giver også skolebestyrelserne nye redskaber at arbejde med.

”Vores mål er hele tiden at gøre skolen endnu bedre, og derfor tager vi imod undersøgelsen med åbne arme. Forældrenes mening er vigtig, og så er jeg meget glad for, at de store elever også bliver spurgt. Det er jo børnene, det hele handler om,” siger Helle C. Nielsen, der er formand for skolebestyrelsen på Nordvestskolen.

Konceptet omfatter spørgeskemaer til måling af brugertilfredsheden. I Lolland Kommune vil forældre med børn på 2., 5. og 8. klassetrin blive bedt om at deltage. Men det er ikke det hele. For eleverne i 8. klasse bliver også spurgt – og der gennemføres en særlig undersøgelse for forældre med børn i SFO-tilbud.

”Resultaterne kommer til at indgå i kvalitetsrapporten for skoler,” forklarer Tom Larsen, formand for børne- og skoleudvalget i Lolland Kommune.

Sammenligninger er vigtige
Når spørgeskemaundersøgelsen lukker 21. september indberetter Lolland Kommune tallene centralt via tilfredshedsportalen. På den måde bliver der mulighed for at sammenligne brugertilfredshed på tværs af både skoler og kommuner.

”Sammenligninger er vigtige. For på den måde kan vi finde skoler, hvor forældre og børn er særligt tilfredse og så lære af dem. Det hele handler i bund og grund om kvalitetsudvikling,” siger Tom Larsen. 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes