Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.10.12 12:17

Kan du betjene dig selv?

Kan du betjene dig selv?
Sådan spørger otte syddanske kommuner, der nu går sammen om en fælles markedsføringskampagne, der skal inspirere borgerne til at bruge de digitale løsninger, når de skal i kontakt med kommunen.

Kolding, Billund, Vejen, Esbjerg, Tønder, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg er de otte syddanske kommuner, der fra uge 43 til 52 går sammen om en fælles kampagne for at få flere borgere til at bruge de digitale løsninger, når de skal i kontakt med kommunen.

Se også

Kampagnen informerer samtidig om, at det fra 1. december bliver obligatorisk at betjene sig selv på nettet på en række områder fx flytning, bestilling af nyt sundhedskort samt opskrivning af børn til en institutionsplads.

”Alle kommuner står over for de samme krav og de samme udfordringer. Det drejer sig om, at vi som kommune selv skal flytte os, og så skal vi have vores borgere med over i den digitale verden. Det giver derfor rigtig god mening at arbejde sammen om en fælles markedsføring i de tværregionale medier,” siger kommunikationschef i Sønderborg Kommune Kristian Pallesen.

Selvbetjening er vejen frem
I første omgang består den fælles indsats i en række banner-reklamer på avisen JyskeVestkystens hjemmeside. Derudover vil der i løbet af de ti uger blive sat fokus på den elektroniske nøgle NemID, og der vil blive slået et slag for fordelene ved digital postkasse på www.borger.dk, hvor man kan sende og modtage post til og fra det offentlige via en sikker forbindelse.

Se også

”Selvbetjening på nettet er den vej, vi skal, og som kommune er vi pålagt en række krav, som vi løbende skal leve op til. Vi arbejder rigtig hårdt på, at mange borgere samtidig vil få en oplevelse af, at det er hurtigt og effektivt at kunne ordne det hele hjemmefra på det tidspunkt, der passer dem bedst,” siger Kristian Pallesen.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes