Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

15.10.12 14:49

KMD solgt til global kapitalfond

KMD solgt til global kapitalfond
KMD har i dag skiftet ejere, da EQT og ATP har solgt KMD til den globale kapitalfond Advent International. Den nye ejer vil fortsat udvikle de danske vækstspor, samtidig med at det internationale potentiale skal dyrkes.

Det oplyser KMD i en pressemeddelelse uden dog at angive en pris på handelen.

Se også

”KMD har en førende position i Danmark, som har en af de mest avancerede offentlige sektorer, hvad angår indførelse af it og initiativer inden for digital forvaltning. Vi mener, at KMD har løsninger i verdensklasse, og at virksomheden har et stærkt potentiale for at vokse internationalt. Vi vil støtte denne enestående og vigtige virksomhed og ser frem til at arbejde sammen med ledelsen om at udvikle forretningen og skabe en endnu mere succesrig virksomhed,” siger John Woyton, Director i Advent International.

Den nye ejer har bedt KMD’s ledelse om at fortsætte, og adm. direktør Lars Monrad-Gylling bliver derfor i stolen.

”Vi er rigtig glade for og stolte over, at Advent International ser et stærkt potentiale i KMD. KMD er en solid dansk it-virksomhed, der er i besiddelse af unik viden og kompetencer. Vi ser med vores nye ejerskab rigtig gode muligheder for at vokse yderligere. Vi er blandt andet i gang med en strategisk satsning inden for de nye velfærdsområder, hvor vi udvikler it-løsninger til uddannelsessektoren og inden for velfærdsteknologi på omsorgs-, sundheds- og plejeområdet,” siger Lars Monrad-Gylling.

KMD er fortsat en dansk virksomhed
Monrad-Gylling understreger, at der ikke laves om på, at KMD er en dansk it-virksomhed, selv om ejeren nu hedder Advent International.

Se også

”KMD er fortsat en danskbaseret virksomhed med hovedsæde i Danmark og med dansk ledelse. Men vi får selvfølgelig tilført mere international erfaring med de nye ejere, og det vil være med til at styrke KMD,” siger Lars Monrad-Gylling.

KMD var frem til 2009 ejet af KL, der solgte virksomheden til EQT og ATP. KMD har i de seneste år undergået en transformation fra offentligt til privat ejerskab, og virksomhedens position er blandt andet styrket gennem strategiske opkøb, heriblandt erhvervelsen af Rambøll Informatik A/S.

Fakta om Advent International

  • Advent blev grundlagt i 1984 og er i dag en af verdens førende globale kapitalfonde med kontorer i 16 lande.
  • Kapitalfonden har i 27 år været en drivende kraft i international privat equity og har opbygget en enestående global platform med over 170 investorer i Vest- og Centraleuropa, Nordamerika, Latinamerika og Asien.
  • Virksomheden har specialiseret sig i internationale opkøb, strategisk repositionering og investering i virksomheder med vækstpotentiale inden for fem kerneområder og arbejder tæt sammen med ledelsesteam om at skabe vækst i virksomhederne.
  • Læs mere på http://www.adventinternational.com 

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes