Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

26.10.12 14:24

KL støtter ændringer i ankesystemet

KL støtter ændringer i ankesystemet
Det er hensigtsmæssigt, at klageinstansen bliver forenklet. Sådan lyder reaktionen fra KL i en kommentar til regeringens forslag om en ny struktur for statsforvaltningerne.

I regeringens forslag, som den lagde frem i går, lægges der op til, at det fremadrettet kun bliver muligt at klage til Ankestyrelsen og ikke lokalt, hvis en borger er utilfreds med en kommunal afgørelse.

Se også

Det vil sige, at systemet slankes, så borgeren ikke først skal klage til det sociale nævn eller beskæftigelsesankenævnet og derefter til Ankestyrelsen. Fremover bliver der kun ét niveau at klage til, nemlig Ankestyrelsen. Det bevirker, at klagestrukturen i højere grad kommer til at minde om klagesystemet på andre områder, hvor der også er én klageinstans.

Opbakning til forenklingen
Fra KL er der opbakning til forenklingen af klageinstansen:

”Det er glimrende, at man begrænser klageadgangen til ét sted, og det vil komme borgerne til gavn. For ved at smelte niveauerne sammen får borgeren en meget hurtigere sagsbehandling. Samtidig vil det også gavne kvaliteten af sagsbehandlingen, når der kun er én instans inde over og ikke mange forskellige hænder," siger Karsten Thystrup, juridisk chef, KL

Samlingen af klageinstansen møder også medgang fra både Venstre og regeringens støtteparti Enhedslisten.

Se også

”I dag bliver der jo truffet mange forskelligartede afgørelser, når en klage afgøres lokalt, og det er først, når sagerne ender i Ankestyrelsen, at man får den principielle afgørelse. Fremover går man lige til principafgørelserne, og det får alle glæde af,” siger Per Clausen, Enhedslistens politiske ordfører, til Jyllands-Posten.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes