Indhold

09.03.11 16:43

KL skal facilitere samarbejde mellem danske og jordanske kommuner

KL er blevet udvalgt til at facilitere et samarbejde mellem danske og jordanske kommuner som led i Danmarks støtte til Jordan under programmet Partnerskab for Dialog og Reform.

De udvalgte kommuner er Høje-Taastrup Kommune og Viborg Kommune fra dansk side, og fra jordansk side Greater Karak Municipality (GKM) and Greater Irbid Municipality (GIM) – de førende byer i den sydlige og nordlige dele af landet.

Kommunerne vil gennem den indledende fase identificere mulige samarbejdsområder. Dette indebærer besøg fra Jordan for at lære om hinandens socio-økonomiske situation og kulturelle baggrund og lære om kommunernes udfordringer og succeser. Samarbejdsområder udvælges af kommunerne selv med støtte fra KL, og de kan spænde fra serviceleverancer, strategisk og fysisk planlægning, udvikling af små og mellemstore virksomheder, samspillet med befolkningen, administrativ ledelse til kvinders deltagelse og andre områder.

KL skal facilitere samarbejdet og herunder arrangere den indledende fase, hjælpe med at identificere samarbejdsområder og styrke kontakten mellem parterne, deltage i seminarer og konferencer og have det overordnede ansvar for projektet.  Det er forhåbningen, at samarbejdet vil lede til resultater, som kan bruges af KL i den fortsatte støtte til decentralisering i Jordan. Denne støtte blev indledt i 2005/06.

Flere informationer kan indhentes fra projektleder Holger Pyndt, hep@kl.dk