Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

15.08.12 15:46

KL og DA kritiserer ny lov om psykisk arbejdsmiljø

KL og DA kritiserer ny lov om psykisk arbejdsmiljø
Både de private og de kommunale arbejdsgivere er stærkt kritiske over for regeringens forslag om at sidestille psykisk og fysisk arbejdsmiljø.

”Det psykiske arbejdsmiljø er meget komplekst og kan ikke umiddelbart sidestilles med det fysiske arbejdsmiljø. Det er nemt at måle afstanden mellem en borgers seng og væggen, men det er svært at afgøre, om en konflikt med pårørende giver en psykisk påvirkning, der er i strid med arbejdsmiljøloven,” siger formanden for KL’s Løn- og Personaleudvalg Michael Ziegler (K).

”Det psykiske arbejdsmiljø handler i høj grad om samarbejde og samspil medarbejderne imellem og mellem ledere og medarbejdere. Det gode samarbejde om arbejdsmiljøet, vi har både i kommunerne og mellem KL og personaleorganisationerne, frygter vi bliver spoleret af regeringens nye initiativer”.
”Undersøgelser viser i øvrigt, at de ansatte i kommunerne har en meget høj tilfredshed med deres arbejde, og at langt de fleste er glade for at gå på arbejde,” tilføjer Michael Ziegler.

Stor medarbejdertilfredshed
Han peger på, at den personalepolitiske undersøgelse fra 2009, gennemført af KL og KTO, viste, at 92 % af de ansatte var tilfredse, meget tilfredse eller overordentlig tilfredse med deres arbejde, samt at 84 % var enige eller meget enige i, at de er glade for at gå på arbejde.

Og han tilføjer, at kommunerne har et højt fokus på at vedligeholde og udvikle et godt psykisk arbejdsmiljø bl.a. gennem Aftale om Trivsel og Sundhed.

Arbejdsmiljø i verdensklasse
Også hos de private arbejdsgivere i DA ryster man på hovedet af lovforslaget fra beskæftigelsesministeren:

”Danmark har et arbejdsmiljø i verdensklasse – også inden for psykisk arbejdsmiljø. Der er allerede en rigtig stor indsats i gang ude på virksomhederne. Regeringen sparker derfor billedligt talt en åben dør ind med sit nye forslag,” siger arbejdsmiljøchef Karoline Klaksvig, DA.

Hun understreger, at det er i virksomhedernes klare interesse, at så mange som muligt har et langt og godt arbejdsliv.

”Men hvis man insisterer på vedvarende at holde fast i myten om, at arbejdslivet generelt er skadeligt og farligt, kan det ikke komme som en overraskelse, hvis færre og færre ønsker at være en del af arbejdsmarkedet,” siger Karoline Klaksvig.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes