Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.10.12 14:57

KL efterlyser flere redskaber til kommunerne

KL efterlyser flere redskaber til kommunerne

Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com

Flere redskaber til kommunerne er en afgørende forudsætning for at finde plads til flere vindmøller på land i det omfang, som regeringen lægger op til i den energipolitiske aftale fra marts 2012.

Det siger konsulent Berit Mathiesen fra KL i en kommentar til den netop offentliggjorte rapport fra en arbejdsgruppe, der har set nærmere på mulighederne for opsætning af flere vindmøller.

Se også

”Den nye rapport viser, at der er behov for bedre information og vejledning på vindmølleområdet. Samtidig anbefaler rapporten, at der etableres en opkøbsordning, der giver kommunerne bedre muligheder for at planlægge udbygning med vindmøller,” siger Berit Mathiesen.

Staten har vigtig rolle
KL har deltaget i arbejdet med rapporten, og det er positivt, at der nu med afsæt i den nye energiaftale satses på bedre statslig information om vindkraft på land:

”Særligt etableringen af én fælles indgang til aktuel information om etablering af landmøller er et vigtigt tiltag. Staten har en væsentlig rolle at spille, når det gælder information til borgerne om bl.a. støj og sundhed,” siger Berit Mathiesen.

Tilfreds med opkøbsordning
KL er også tilfreds med, at det nu anbefales, at der etableres en opkøbsordning, der giver kommunerne bedre mulighed for at planlægge for udbygningen af vindmøller på land.

”En opkøbsordning skal sikre, at kommunerne allerede på tidspunktet for kommuneplanlægningen kan frigøre tilstrækkeligt store områder til opstilling af vindmøller, uden at det generer de omkringliggende naboer,” siger Berit Mathiesen.

Hun tilføjer, at der udover en opkøbsordning er behov for at undersøge, om der kan opstilles vindmøller i visse områder med beskyttet natur mod, at der etableres erstatningsnatur - samt at Grøn Ordning, der bruges til at finansiere lokale initiativer, forhøjes.   

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes