Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

15.08.12 12:04

KL bakker op om lærerrektor

KL bakker op om lærerrektor

Foto: KL

KL bakker op om rektor på professionshøjskolen Metropol, Stefan Hermann, der i en kronik i dag i Politiken skriver, at lærerne skal undervise mere og tilbringe en større del af deres arbejdstid på skolen, for at øge kvaliteten af undervisningen.

”Den dagsorden har KL selv rejst. Det er helt afgørende, hvis vi skal have et løft af undervisningen,” siger formanden for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, borgmester Jacob Bundsgaard.

Se også

Mere relevant efteruddannelse
Han er også enig i behovet for at prioritere relevant efteruddannelse til lærerne.

”Det er vigtigt at prioritere relevant efteruddannelse – både på professionshøjskolerne og ude på folkeskolerne. Efteruddannelsen af lærerne skal være mere målrettet – og gerne med et klarere strategisk sigte på folkeskolens udfordringer. Det mål kan kommuner og professionshøjskoler arbejde tættere sammen om lokalt,” siger Jacob Bundsgaard.

”Kommunerne er her desværre i den situation, at vi ikke kommer uden om at skulle reparere på mangler i lærernes grunduddannelse. Det gælder inden for et helt centralt område som undervisningsdifferentiering, hvor læreruddannelsen ikke giver de nødvendige undervisningskompetencer. Det samme gælder inden for fx brugen af it som et pædagogisk redskab i undervisningen,” siger Jacob Bundsgaard.

Se også

Skal udvikle bedre tilbud
”Men her må vi også sige til professionshøjskolerne, at de skal udvikle nogle bedre tilbud, som kommunerne kan benytte sig af i efteruddannelsesindsatsen. Kvaliteten er ikke altid god nok. Underviserne på professionshøjskolerne mangler simpelthen viden om, hvordan fx undervisningsdifferentiering kan gennemføres i praksis,” siger Jacob Bundsgaard.    

Han tilføjer, at man som medarbejder også selv har et ansvar for at medvirke til at holde sine kompetencer ved lige og bidrage til egen efteruddannelse.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes