Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.09.12 14:19

KL: Lad indsatspuljen fortsætte

KL: Lad indsatspuljen fortsætte
KL ønsker, at pulje til nedrivning af faldefærdige boliger skal videreføres. Men regeringen vil skrotte puljen.

I torsdags offentliggjorde By- og Bolig- og Landdistriktsministeriet en evaluering af den statslige indsatspulje. Ordningen blev dømt en succes.

Se også

Blandt andet mener en fjerdedel af udkantskommunerne, at de statslige puljemidler har gjort det muligt at "forebygge og afhjælpe social forslumring”. Helt konkret er der de sidste to et halvt år blevet revet 3502 boliger fordelt på 1178 ejendomme ned. Samtidig er 289 ejendomme opkøbt.

Regeringen vil imidlertid ikke bevilge flere penge, så puljen kan føres videre. I stedet planlægger minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), at omlægge millionstøtten til byfornyelse, så der hvert år bliver afsat 75 millioner kroner til initiativer i byer med færre end 10.000 indbyggere.

KL mener ikke, at det forslag giver mening:

Se også

”Vi har ikke brug for, at staten flytter om på nogle penge. Indsatspuljen gjorde, at der kunne laves en lokal prioritering, og det synes jeg, man skal respektere fra statens side. Kommunerne skulle jo også stille med 30 % af beløbet alligevel,” siger formanden for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, Martin Damm (V).   

Fortsat mange faldefærdige huse
En undersøgelse fra foråret 2012 foretaget af KL’s nyhedsbrev Momentum viste, at minimum 10.200 boliger på landsplan er så forfaldne, at de bedst egner sig til at blive revet ned. Martin Damm er derfor helt uforstående over for, at der ikke bliver tilført flere midler til indsatspuljen:  

”Nedrivning kan bane vej for vækst og udvikling i landdistrikterne. Faktisk kan det ses som en forudsætning. Nedrivning kan sætte en stopper for en negativ spiral af forfald. Og være med til at gøre landsbyer og lokalområder mere attraktive for borgere og for tilflyttere, erhverv og turister. Uden flere penge til indsatspuljen er der ikke udsigt til, at den positive udvikling kan fortsætte, og der vil derfor fortsat være mange faldefærdige huse ude i landet,” siger Martin Damm. 

Se også

Venstre enig
KL’s kritik møder velvilje på Christiansborg. Det største oppositionsparti Venstre er klar til at tage indsatspuljen op i finanslovforhandlingerne. Partiet vil tilføre indsatspuljen 100 millioner kroner.

”Jeg synes, ministeren bør prioritere de hårdt trængte landdistrikter, han er minister for – og få nedrivningspuljen tilbage på finansloven igen. Der er tydeligvis fortsat behov for en ekstra indsats i de små bysamfund, og kommunerne har brug for hjælpen til at løse udfordringerne” siger Venstres landdistriktsordfører Birgitte Josefsen. 

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes