Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

17.08.12 15:57

KL: Kommunerne er klar til at løfte ledighedsbyrden

KL: Kommunerne er klar til at løfte ledighedsbyrden

Foto: KL

Formanden for KL, Erik Nielsen (S), valgte at se fremad efter dagens møde i Beskæftigelsesministeriet. Medarbejderne i jobcentrene er klar, men de økonomiske muligheder skal diskuteres.

Efter dagens møde i Beskæftigelsesministeriet, hvor arbejdsmarkedets parter diskuterede de langtidsledige, som står til at ryge ud af dagpengesystemet ved årsskiftet, var det en fortrøstningsfuld KL-formand, som mødte pressen.  

De økonomiske forhold skal diskuteres
”Vi må intensivere indsatsen over for den her gruppe, som står til at ryge ud. Der er allerede drøftelser ude i kommunerne. Vores medarbejdere sidder ikke på hænderne. Vi tror på, at vi kan intensivere processen over for de her mennesker. Der er mere at hente i jobrotation og aktivering".

"Men selv om vi har talt om de langtidsledige, så skal vi ikke glemme ungdomsarbejdsløsheden, praktikpladsmanglen, de handicappede og de andre på dagpenge og kontanthjælp”, sagde Erik Nielsen. 

Han understregede, at kommunerne løfter opgaven allerede og er indstillet på at hjælpe regeringen i en situation, hvor der er nogle, der falder ud af dagpengesystemet, fordi dagpengeperioden er blevet reduceret. De økonomiske forhold skal dog diskuteres: 

”Den opgave er vi selvfølgelig med til at løse, fordi det er vores primære opgave, men vi har også sagt, at vi skal se på, hvilken økonomi der skal til, for at det kan løses".

Ministeren åben for at diskutere økonomien
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen ville ikke diskutere dagpenge på mødet, men hun åbnede for at diskutere økonomi.

”Vi bruger allerede mange penge i beskæftigelsespolitikken. Vi ser selvfølgelig også på, om vi kan bruge flere. Men det er ikke sjovt at være på dagpenge i mange år, så vi ser helst så korte perioder som overhovedet muligt. Fokus skal være på, hvordan får vi opkvalificeret og gjort noget ved ungdomsarbejdsløsheden og langtidsledigheden,” sagde hun.  

Ministeren oplyste desuden, at der er aftalt et nyt møde i Beskæftigelsesministeriet, hvor parterne igen mødes for at diskutere ledighedsproblematikken. 

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes