Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.10.12 09:13

KL: EU’s fokus på vækst i 2013 er rigtigt

KL: EU’s fokus på vækst i 2013 er rigtigt
Den største udfordring vi står over for i dag er at skabe bæredygtig vækst og jobs. Det er derfor positiv, at Kommissionen i sit arbejdsprogram for 2013 deler KL’s opfattelse, at det er den væsentlige opgave, vi skal løse.

Europa-Kommissionen har netop vedtaget sit arbejdsprogram for 2013. I programmet definerer Europa-Kommissionen målene for syv nøgleindsatsområder, der giver et bud på, hvordan vi tackler den økonomiske krise, så vi skaber bæredygtigt vækst og jobs i EU.

Se på betydningen for kommunerne
På baggrund af arbejdsprogrammet siger Søren Pape Poulsen, borgmester i Viborg og formand for KL’s Internationale Udvalg:

”Modernisering af EU’s regler for statsstøtte, beskæftigelsesinitiativer med fokus på ungdomsarbejdsløshed, en ny strategi for klimatilpasning og revision af affaldslovgivning er blot nogle af de eksempler, som KL vil analysere og vurdere, hvilken betydning de vil få for kommunerne, samt hvordan vi kan gøre vores indflydelse gældende.”

Nøglen til succes er lokal viden
”EU-institutionerne skal i højere grad inddrage og lytte til kommunernes anbefalinger, hvis disse initiativer skal have den nødvendige gennemslagskraft til gavn for borgerne. Vi er som kommuner tættest på borgerne, og vi ved, hvor skoen trykker i hverdagen. Analyser bekræfter, at nøglen til succes er lokal viden,” siger Søren Pape Poulsen.

KL’s Internationale Udvalg vil således på sit møde den 23. november tage politisk stilling til, hvilke sager der skal danne grundlag for KL’s EU-interessevaretagelse i 2013. I år prioriterede KL energieffektiviseringsdirektivet, som blev færdigforhandlet i juni måned samt udbudsdirektivet, datapakken og strukturfondene, som nærmer sig de endelige forhandlinger.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes