Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

09.08.12 14:14

KL: Der er ikke for høje gebyrer på byggesager

KL: Der er ikke for høje gebyrer på byggesager
Landbrug og Fødevarer kritiserer en række kommuner for at opkræve for høje gebyrer på byggesager. ”Glæd jer dog over, at mange kommuner har lave gebyrer,” lyder svaret fra KL.

Landbrug og Fødevarer mener, at nogle kommuner har alt for høje gebyrer for sagsbehandlingen af byggesager.

Landbrugsbyggeri hører til i kategorien af simpelt byggeri, men det har ikke hindret enrække kommuner i at beregne gebyrer på op til 200.000 kroner for en rutinemæssig byggesagsbehandling af en typisk kvægstald, lyder det fra erhvervspolitisk konsulent, Lars Eghøj, i en pressemeddelelse fra Landbrug og Fødevarer. 

Organisationen mener, at et passende gebyrniveau vil være cirka 20.000 kroner. Kommunerne, som kritiseres, er blandt andet: Roskilde, Vejle og Aarhus.

En naturlig forklaring
KL har dog en naturlig forklaring på, at gebyrerne nogle steder er højere. Det skyldes, at kommunerne med lave gebyrer finansierer resten via skatter.  Formanden for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, Martin Damm(V), maner derfor til besindighed:

”I stedet for at rette kritik mod kommunerne synes jeg, man i stedet skal glæde sig over, at gebyrerne er så lave, som de er i mange kommuner. Skulle man ensarte priserne, ville man være nødt til at sikre, at prisen gennemsnitligt var dækkende for de reelle omkostninger var sagsbehandlingen. Det vil betyde, at standardgebyret ville blive i omegnen af, hvad vi kender fra de kommuner, hvor det er dyrest i dag", siger han til Effektivt Landbrug.  

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes