Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

05.09.12 16:29

KL: Banker skal holde sig fra kontanthjælpen

KL: Banker skal holde sig fra kontanthjælpen

Foto: Colourbox.com

Banker beslaglægger kontanthjælpsmodtagernes penge, hvis de har gæld med det resulat, at borgerne ikke har noget at leve af. Det sender problemet videre til kommunerne. Det er ulovligt siger KL.

Landets banker modregner i strid med loven for meget af kundernes gæld i deres sociale ydelser. Det går især hårdt ud over kontanthjælpsmodtagere, som i forvejen ikke har mange penge, skriver Berlingske.

Se også

Men det må bankerne faktisk ikke. Konsulent Brian Siggaard, KL, siger:

”Bankerne skal følge loven, og loven siger, borgeren skal have mulighed for at opretholde sin levevis, dvs. betale husleje og købe mad. Hvis der ikke er penge nok til det, så bryder bankerne loven.  Derfor opfordrer KL Finansrådet til at indskærpe reglerne over for bankerne.

Problemet ender i dag hos kommunerne.  Borgeren tropper op i kommunens ydelseskontor og spørger ”hvad skal jeg leve af ”. Det er ikke meningen, at kommunen skal udbetale kontanthjælp til borgeren, for at banken kan inddrive evt. gæld. Så det er vigtigt, at bankerne har lavet retningslinjer, så dette ikke sker. Danske Bank har for eksempel vedtaget, at man slet ikke modregner i sociale ydelser. Det er en god måde at gøre det på.

Se også

Frustrerede borgere
Københavns Kommune får jævnligt henvendelse fra frustrerede borgere, der har fået problemer:

”Folk ringer til os og siger: ”Vi har ikke noget at leve af, fordi banken har taget pengene ”, siger Niels Bauer, centerchef i Ydelsesservice i Københavns Kommune, til Berlingske.

Finanstilsynet er ifølge Berlinske opmærksomme på problemet og vil kontakte bankernes brancheorganisation for at finde en løsning.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes