Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

08.10.12 09:07

KL: Afskaf eller begræns seniorjob

KL: Afskaf eller begræns seniorjob
Forkortelsen af dagpengeperioden betyder, at flere ældre formentlig vil bruge seniorjob-ordningen. KL advarer om, at det vil presse økonomien og opfordrer til, at ordningen begrænses eller afskaffes helt.

Omregnet til fuldtid har kommunerne nu 364 personer ansat i seniorjob, men et skøn fra AK-Samvirke, der er brancheorganisation for de danske a-kasser, peger på, at der alene i det næste halve år vil være op mod 2.700 ældre, som vil kunne stille krav om, at kommunen ansætter dem i et seniorjob.

Se også

Det skriver Ugebrevet A4.

”Jeg tror, at langt de fleste ældre - med mulighed for det - vil bede om at få et seniorjob, når de mister deres dagpenge. De fleste vil gerne lave noget fornuftigt i form af et arbejde og have en indtægt, som er til at leve af, i stedet for at havne på kontanthjælp eller ingenting,” siger direktør for AK-Samvirke, Verner Sand Kirk, til Ugebrevet A4.

KL vil bremse ordningen
Formand for KL’s Løn og Personaleudvalg, Michael Ziegler (K), siger til Ugebrevet A4, at i Høje-Taastrup, hvor han er borgmester, går man fra at have fire i seniorjob til 30. Han forklarer, at Høje-Taastrup som oftest tegner sig som en procent af billedet på landsplan, og at det derfor virker sandsynligt med 3.000 nye i seniorjob inden udgangen af næste år, hvilket vil presse kommunernes økonomi.

Se også

”Enten skal man afskaffe ordningen og i stedet bruge de andre redskaber, vi har inden for beskæftigelsesområdet, som ansættelser med løntilskud, virksomhedspraktik eller jobrotation. Eller også skal man hegne ordningen ind, så antallet af mennesker i seniorjob forbliver meget begrænset,” sige rMichael Ziegler.

Ingen andre vil hive i bremsen
Michael Ziegler er i det hele taget ikke begejstret for ordningen.

”Uanset din faglige baggrund og sociale kompetencer kan du møde op på rådhuset og forlange et job. Det gør det meget svært for os som arbejdsgivere, der helst vil ansætte kvalificeret personale,” siger Michael Ziegler og forklarer, at problemet også er, at kommunerne med den ene hånd fyrer kvalificeret arbejdskraft for at spare og med den anden hånd kan blive tvunget til at ansætte mindre kvalificerede seniorjobbere.

Se også

Hverken beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), Venstre eller Enhedslisten er dog interesserede i at begrænse eller stoppe ordningen.

”Jeg og regeringen betragter seniorjobordningen som et ekstra sikkerhedsnet til mennesker, der efter et langt arbejdsliv - afsluttende med længere tids ledighed - står til at have opbrugt deres dagpenge kort tid før deres efterlønsalder,” skriver Mette Frederiksen i en kommentar til Ugebrevet A4.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes