Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

03.09.12 10:42

Jobrotation i køkkenet

Jobrotation i køkkenet
Favrskov og Randers vil efteruddanne 80 medarbejdere fra køkkenerne i kommunernes ældrecentre. Det skal skabe plads til 20 ledige i jobrotation.

Favrskov og Randers kommuner går nu sammen om at efteruddanne køkkenpersonalet i de to kommuners ældrecentre, mens ledige overtager deres job. Det skriver P4 Østjylland.

Se også

”Vi har i flere år ønsket os at kunne lave noget efteruddannelse for at højne det faglige niveau. Vi syntes, der er ting, vi har lært i vores uddannelse, som trænger til et pift,” siger leder af Madservice i Randers Kommune, Marianne Sloth Sørensen, til P4 Østjylland.

I alt skal 80 medarbejdere på efteruddannelse i otte uger, og det vil give plads til 20 ledige, som skal overtage de fastansattes job midlertidigt. Marianne Sloth Sørensen ser gerne, at de ledige har en kostfaglig uddannelse. Det kunne eksempelvis være som kok eller slagter.

Forslaget om jobrotationen skal formelt vedtages på et møde i Sundheds- og Ældreudvalget i Randers Kommune på torsdag.

Se også

Mere udbredt
Jobrotation er blevet mere udbredt, efter regeringen afsatte 20 millioner kroner til at reklamere for ordningen. En rundringning lavet af Berlingske i august viste en fordobling af personer i jobrotation i Midtjylland og Nordjylland.

KL roste i den forbindelse ordningen og pegede på, hvor man kunne kigge videre.

”Det største potentiale ligger i de private virksomheder, for det er her, de nye job bliver skabt. De private arbejdspladser må også give deres bidrag til at bekæmpe ungeledigheden,” sagde chefkonsulent i KL, Ulrik Petersen til Berlingske.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes