Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.09.12 13:34

Jobrotation får folk i beskæftigelse

Jobrotation får folk i beskæftigelse

Foto: Colourbox.com

En analyse udarbejdet af Beskæftigelsesregion Nordjylland viser, at jobrotation er et effekt redskab til at få ledige i beskæftigelse.

En undersøgelse fra Beskæftigelsesregion Nordjylland viser, at 63 procent af dem, som har afsluttet et jobrotationsforløb i den offentlige sektor, bliver selvforsørgende. For folk, som har været i jobrotation i det private ligger tallet på 56 procent. 

Undersøgelsen er foretaget blandt 267 borgere, som har afsluttet et jobrotationsforløb per 1. januar 2012. Der er derpå blevet målt på hvor mange, der var stadig var i beskæftigelse i uge ni.

Hvis man kigger på hvilke jobcentre, som har den største andel af tidligere jobrotationsdeltagere i beskæftigelse, så ligger Frederikshavn og Jammerbugt kommuner i top med henholdsvis 80 og 78 procent.   

Flere kvinder i jobrotation end mænd
Der er også foretaget en mere generel måling, hvor man har inddraget borgere, som stadig er i jobrotation. Dermed kommer det samlede antal undersøgelsespersoner op på 687.

Hvis man kigger på køn, så har kvinder større chance for at komme i jobrotation end mænd. Hele 73 procent af de 687 borgere i jobrotation er kvinder. Når man ser på antallet, der er selvforsørgende efter jobrotation, er fordelingen mellem kønnene stort set ens.

Aldersmæssigt er det nemmere at komme i jobrotation, hvis man er i aldersgruppen 40-49 år, end hvis man er 20-29 år eller over 50 år. 

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes