Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.09.12 10:49

Indvandrere er overkvalificerede

Indvandrere er overkvalificerede

Foto: Colourbox.com

Ny kortlægning viser, at højtuddannede indvandrere i København enten mangler et job eller er overkvalificerede til det job, de har. Indvandrerne har dog positive erfaringer med kommunens jobcentre.

Næsten halvdelen af de højtuddannede indvandrere i København har ikke noget job, mens næsten to tredjedele af dem, som har, er overkvalificerede til det pågældende job.

Det viser en kortlægning, som KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, har lavet for Københavns Kommune.

Undersøgelsen viser videre, at indvandrere, som er ansat på hospitaler, har det bedste match mellem uddannelse og job, mens det kniber for indvandrere med en humanistisk eller samfundsfaglig uddannelse.

Indvandrerne oplever generelt, at danske arbejdsgivere tillægger udenlandsk uddannelse og erhvervserfaring meget lille værdi, og flere indvandrere ender derfor med at tage en ny uddannelse for at få et job. Mere end en tredjedel af de højtuddannede indvandrere peger på sproget som den største hindring.

Kommunale tilbud virker

Der er dog også ting at glæde sig over, da de højtuddannede familiesammenførte og flygtninge har positive erfaringer med at modtage beskæftigelsesrettede tilbud fra Københavns Kommunes jobcentre.

”Indvandrerne oplever, at det især giver pote, når mentorer og sagsbehandlere hjælper dem med at få etableret konkrete kontakter til potentielle arbejdsgivere. Flere har ad denne vej fået et arbejde, som de er nogenlunde tilfredse med, selv om der ikke nødvendigvis er tale om et perfekt match med den medbragte uddannelse,” siger seniorforsker Chantal Pohl Nielsen fra KORA.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes