Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.09.12 16:14

Implementering må vige for gevinstrealisering

Implementering må vige for gevinstrealisering

Digitaliseringsmessen '12. Foto: Hung Tien Vu

Hvordan kommunerne høster effektiviseringens frugter fra it-løsningernes frø, var omdrejningspunktet ved et af de sidste oplæg på Digitaliseringsmessen ’12 i Odense Congress Center i dag.

”Gevinstrealisering kan være rigtig mange forskellige ting.”

Sådan indledte John Stouby Persson, adjunkt ved Aalborg Universitet, sit oplæg om, hvordan kommunerne bedst sikrer, at gevinster ved digitalisering ikke bare forbliver tal på papiret. 

Han forklarede, at man både kan have det monetære syn på gevinstrealisering, hvilket vil sige penge, og det pluralistiske syn, som er alt andet end penge.

Han præsenterede samtidig forskellige business cases på, hvordan man kan gribe processen an, alt efter hvilken type gevinstrealisering, man har for øje - handler det, som oftest, om budgetbesparelser eller om et samarbejde på tværs af it og afdelinger?

Målet påvirker, hvordan man skal gribe opgaven an.

Manglende fokus på gevinstrealisering
John Stouby Persson forklarede, at der er tre strømninger inden for offentlig administration: administrativ effektivisering, serviceforbedringer og bor-gerinvolvering. Her er førstnævnte det mest udbredte mål.

”Kommunaldirektører vil gerne flette de tre veje sammen, men man kommer ikke udenom, at der nogle gange er tale om modsætninger,” forklarede John Stouby Persson og fortsætte med at ridse op, hvad status på digitaliseringen er.

På plussiden har direktionen som oftest taget ejerskab til digitaliseringen, ligesom man arbejder med business cases for digitaliseringen.

Omvendt er det få, der arbejder med gevinstrealisering og porteføljestyring. Sidstnævnte er især vigtigt, hvis man skal følge op på investeringer.

Gevinstrealisering er i fokus i fremtiden
Det positive er ligeledes, at mange fremadrettet har fokus på gevinstrealise-ring, og pointen var her, at man ikke skal være bange for at prioritere.

”Man skal fokusere på, hvad det er for en gevinst, man vil opnå, og hvordan man scorer den gevinst i stedet for at fokusere på implementeringen. Selvom det også er vigtigt. I stedet for at se på at få så meget funktionalitet for pengene, skal man se på, hvor meget funktionalitet man kan nøjes med for at opnå den ønskede gevinst,” siger John Stouby Persson.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes