Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.08.12 07:37

I fængsel for ikke at tage vandprøve

I fængsel for ikke at tage vandprøve
En 80-årig vil ikke aflevere en vandprøve til Herning Kommune fra sin private vandboring. Nu skal han bag tremmer i fem dage.

En 8o-årig mand fra Herning-egnen skal i fængsel, fordi han nægter at aflevere en lovpligtig vandprøve fra sin private vandboring.

Se også

”Det er kun mig, der drikker af vandet, og det fejler ikke noget. Nu har jeg dag foreløbig levet i 80 år uden at tage skade af det”, siger Verner Brokholm til Herning Folkeblad.

Ifølge reglerne skal borgere, der får drikkevand fra egen brønd eller boring, selv sørge for, at vandet bliver undersøgt mindst hvert femte år. Men det nægter Verner Brokholm.

Til sidst måtte Herning Kommune stævne ham, og han måtte i retten, hvor han blev idømt dagbøder. Da Verner Brokholm heller ikke vil betale dem, skal han afsone fem dage i Kærshovedgård Statsfængsel.

Ingen vej udenom
Formanden for Herning Kommunes Miljø- og Teknikudvalg, Finn Stengel Petersen (S) kalder ifølge Jyllands-Posten sagen dybt tragisk.

”Det er meget ærgerligt, at man kan komme i en situation, hvor samfundet skal bruge så mange ressourcer på så banal en sag, og hvor en 80-årig skal i fængsel”, siger udvalgsformanden til avisen.

Han oplyser, at han har forsøgt at finde en vej udenom vandprøven, men kommunens embedsmænd mener, at kommunen påtager sig ansvaret for vandsikkerheden, hvis man ser gennem fingrene med den manglende kontrol.

Se også

”Min tilgang er, at når der ikke er børn og andre på bopælen, så skulle man overveje at lade ham passe sig selv. Men det kan desværre ikke lade sig gøre”, siger Finn Stengel Petersen til Jyllands-Posten.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes