Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.08.12 09:54

Internet til afgangsprøver

Internet til afgangsprøver

Foto: Colourbox.com

Der tegner sig et flertal for brug af internet i folkeskolens afgangsprøve i skriftlig dansk. Regeringen, Venstre og de konservative er alle positive over for ideen.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) luftede i tirsdags muligheden for, at folkeskolens afgangsprøve i dansk kan blive med internet som hjælpemiddel. Ideen møder bred opbakning:

”Prøven vil komme til at afspejle den virkelighed, som eleverne begår sig i. Det er vigtigt, at man kan bruge nettets informationer på en fornuftig måde”, siger de radikales børne- og undervisnings ordfører, Lotte Rod, til Politiken.

Klare udfordringer ved internet til eksamen
Birgitte Therkildsen er faglig sekretær i Dansklærerforeningen og sidder i en arbejdsgruppe nedsat af Børne- og Undervisningsministeriet, som udvikler afgangsprøver, der indeholder brug af internet.  Hun mener, der er klare udfordringer i brug af internet til en eksamen:

”Fagligheden skal hele tiden holdes for øje. Hvis vi vil have, at eleverne skal skrive en artikel, så skal de ikke bare hente en fra internettet og skrive den af. Vi skal jo lave en opgave, der gør, at eleverne stadig bruger deres danskfaglighed. Opgaverne skal vise, om de er i stand til at finde oplysninger, som er faktuelle. Og om de kan være kildekritiske,” siger hun til Politiken.

Efter planen skal prøverne kunne tages i brug i år 2015.

Udfordringen er den digitale infrastruktur
I KL har man stor fokus på udbredelsen af it i folkeskolen. Vicekontorchef Lis Sandberg fortæller, at kommunerne er i fuld gang med at udbygge netkapaciteten, og det er hovedudfordringen. Computere er der nok af. Hun mener, at en anden udfordring er, at mange lærers it-kompetencer ikke er tilstrækkelige.

Det billede genkender formanden for Danmarks Lærerforening dog ikke:

”Det er mit klare indtryk, at de ikke vil være spor bekymrede for at arbejde med det. Men selvfølgelig kan det godt blive bedre. Det kan meget nemt være, at der vil være brug for en efteruddannelsesindsats," siger Anders Bondo Christensen til Politiken.    

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes