Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

29.03.12 11:16

Hvidovres borgmester: Jeg bestemmer selv, om jeg bliver

Hvidovres borgmester: Jeg bestemmer selv, om jeg bliver
Hvidovres borgmester har endnu ikke besluttet sig for at trække sig fra borgmesterposten, på trods af at han for nylig blev løsgænger. Han kan muligvis skabe et nyt flertal bag sig med oppositionens hjælp.

Der har i de seneste dage hersket et politisk kaos i den socialdemokratiske gruppe i Hvidovre. Først besluttede Socialdemokraterne i Hvidovre Syd kredsen at opstille Helle Adelborg (S) som spidskandidat ved næste kommunalvalg. Så reagerede borgmester Milton Graff Pedersen ved at melde sig ud af den socialdemokratiske gruppe og blive løsgænger.

Se også

Nu spreder det politiske kaos sig så til hele byrådet. Milton Graff Pedersen har nemlig endnu ikke besluttet sig for at trække sig fra borgmesterposten. Det vil han overveje hen over hans udvidede påskeferie i sommerhuset.

”Det bestemmer jeg helt selv. De kan tage det helt roligt,” fastslår Milton Graff Pedersen overfor Jyllands-Posten.

Muligt nyt flertal
Trækker han sig ikke som borgmester, åbner det døren for opposition i Hvidovre Byråd. Oppositionen i Hvidovre har hidtil kunne mønstre ti af byrådets 21 medlemmer. Så hvis Milton Graff Pedersen er villig til at arbejde med oppositionen, er der den vej igennem en mulighed for et nyt flertal. Hvidovres borgmester er da også stadig sikker på, at han vil kunne samle et flertal.

Se også

”Jeg har ingen tvivl om, at hvis jeg kommer tilbage som borgmester fra sommerhuset, så vil jeg kunne tælle til 11 nede i den sal, hvis det er nødvendigt,” understreger han til Jyllands-Posten.

Også oppositionen er åben over for at danne et nyt flertal. Både den lokale Hvidovreliste, og Dansk Folkeparti ønsker et tættere samarbejde med borgmesteren. Det oplyser TV2 Lorry.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes