Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.07.12 10:19

Hvad vil det sige at være homoseksuel?

Hvad vil det sige at være homoseksuel?

Foto: Colourbox.com

Fra de helt små klasser skal danske skolebørn lære om transseksuelle, homoseksuelle, ligestilling og etnicitet. Det skal skabe mere tolerance, mener de Radikale. Men udspillet møder modstand på Christiansborg.

”Jo mere viden man får om folk, der er anderledes end én selv, desto mere tolerant bliver man.”

Se også

Sådan siger de Radikales ligestillingsordfører Sofie Carsten Nielsen i dagens udgave af Berlingske. I et nyt mangfoldighedsudspil fra regeringspartiet foreslås det blandt andet, at tolerance og mangfoldighed inddrages i dansk- og samfundsfagstimerne i både de små og de store klasser. Målet er, at børnene bliver langt mere tolerante, når de gennem skolegangen lærer om indvandrere, transseksuelle og kønsligestilling.

”Lærerne skal forklare børnene, hvad det vil sige at være trans. Hvad det vil sige at være homoseksuel. Og hvordan ligestilling mellem kønnene skal forstås. Og så skal børnene vide, at der skal være plads til alle i det danske samfund uanset seksualitet, køn eller etnisk oprindelse,” siger Sofie Carsten Nielsen til Berlingske.

Folkeskolen danner allerede børnene
Udspillet møder dog ikke begejstring på Christiansborg. Både Venstres ligestillingsordfører Fatma Øtkem og integrationsordfører for Socialdemokraterne, Jacob Bjerregaard mener, at folkeskolen allerede gør et stort arbejde med at danne eleverne og oplyse dem om minoriteter allerede fra første skoledag.

”Senere i de ældre klasser lærer de jo også allerede i dag om, at fremmedhad og racisme er forfærdeligt. For eksempel har Utøya-tragedien utvivlsomt givet anledning til mange diskussioner i de danske klasseværelser. Derfor synes jeg egentlig, at man allerede i dag er dækket godt ind på det område,” siger Jacob Bjerregaard (S) til Berlingske.

Tolerance på skemaet i Norge
Også Dansk Folkeparti mener, at forslaget er et fejlskud.

”Danskerne er blandt de mest tolerante i verden. Det, vores skolebørn har brug for, er at lære noget om dansk historie og danske værdier,” siger gruppeformand Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

I Norge har man i de seneste årtier haft fokus på homoseksualitet og racisme som en integreret del af undervisningen. Fx undervises norske skolebørn i, hvordan to kvinder godt kan være kærester og stifte familie.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes