Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

23.08.12 09:20

Holstebro styrker de yngste børns sproglige udvikling

Holstebro styrker de yngste børns sproglige udvikling
Kommunen sætter ind med ny ”minisprogpakke til alle 0-3-årige, der skal gøre det nemmere at arbejde med børnenes sproglige udvikling.

Holstebro Kommune har udviklet en ”Minisprogpakke”, som er rettet mod alle 0-3-årige i kommunen. Formålet er at styrke de små børns sproglige udvikling, så de får bedre muligheder for at klare sig godt senere i livet.

Tidligere har kommunen sat ind med målrettet sprogstimulering til tosprogede børn. Men det er helt nyt med en sprogpakke, der omfatter alle de mindste børn.

Udvikling gennem leg og læsning
Minisprogpakken indeholder konkrete idéer til, hvordan man fremmer børnenes sproglige udvikling gennem leg og aktiviteter.

”Målet er bl.a. at give børnene et større ordforråd, en bedre forståelse af forskellige begreber og bedre forudsætninger for at tilegne sig det, de ser, læser, hører osv.”, forklarer kommunens tosprogsvejleder Lene Rasmussen, der har været med til at udvikle materialet i Minisprogpakken.

Forventningen er, at indsatsen bliver synlig i de sprogvurderinger, der jævnligt foretages af de 0-3-årige.

Minisprogpakken vil blive udleveret til alle kommunens ca. 270 dagplejere og til alle daginstitutioner for de nul- til treårige.

Flere sprogprojekter
Minisprogpakken er blot et af flere tiltag, som Holstebro Kommune er i gang med at føre ud i livet. Et andet stort projekt er rettet mod tidlig sproglig indsats for tosprogede småbørn og gennemføres i partnerskab med Social- og Integrationsministeriet, der støtter indsatsen med 1 mio. kr.

Holstebro Kommune samarbejder også med Syddansk Universitet omkring SPELL – et forskningsprojekt, hvor systematisk læsning implementeres i børnehaverne.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes