Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

05.09.12 13:51

Højtuddannede nydanskere har ufaglærte jobs

Højtuddannede nydanskere har ufaglærte jobs
Seks ud af ti indvandrere i København har jobs, de er overkvalificerede til.

På trods af, at de har en kandidatgrad med fra hjemlandet, må indvandrere ofte tage til takke med at arbejde som rengøringsassistent eller taxachauffør. Det skriver Politiken.

Se også

Halvdelen af de indvandrere, der bor i København og har uddannelser fra et land uden for EU, har et arbejde. Herudaf er 63 procent overkvalificeret til deres job. Det viser en endnu ikke offentliggjort rapport om spildet af indvandrerressourcer fra KORA, det tidligere Anvendt Kommunal Forskning.

”Hvis en biolog gør rent, så bliver kompetencerne ikke udnyttet optimalt. Vi har folk til stede i landet, som kunne skabe vækst, og den enkelte vidensarbejder bliver ramt dobbelt, fordi deres kompetencer ruster år for år, hvis de bliver ved med at skure gulve”, siger Chantal Pohl Nielsen, seniorforsker i KORA, til Politiken.

Problem gælder i hele landet
Chantal Pohl Nielsen har forsket i problemstillingen i seks år og vurderer, at niveauet af overuddannede indvandrere i København kan overføres til resten af landet.

Se også

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil nu gennemgå de forskellige arbejdstilladelsesordninger.

”Det kan ikke være meningen, at højtuddannede indvandrere skal arbejde inden for det ufaglærte område. Det er en af de ting, som jeg vil se nærmere på, når vi senere på året indleder drøftelser om, hvordan international rekruttering kan komme til at fungere bedre”, udtaler hun til Politiken.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes