Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

10.10.12 10:17

Hjørring har ryggen mod muren

Hjørring har ryggen mod muren

Foto: Hjørring Kommune

Der mangler omkring 600 millioner kroner i Hjørring Kommunes budget frem mod 2016. Landspolitikerne ved ikke, hvordan virkeligheden ser ud, lyder det fra borgmester Arne Boelt (S).

Hjørring Kommune er gået fra at have styr på økonomien, til at skulle finde mellem 600 og 700 millioner kroner over de næste fire år. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Det sker ifølge kommunaldirektør Tommy Christiansen som følge af økonomiaftalen, omlægningen af skattereformen og især en opdatering af en række parametre i udligningsreformen, som rammer flere nordjyske kommuner hårdt.

”Vi sidder i en meget hård budgetproces. Det er ganske urimeligt, at vi bliver stillet de her vilkår fra Christiansborg,” siger borgmester Arne Boelt til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Kickstarten er usynlig
Hjørring er en af 11 kommuner, som har fået lov til at hæve skatten af Økonomi- og Indenrigsministeriet. Ved at hæve skatten med en halv procentpoint får kommunen 40 millioner i kassen.

Se også

Arne Boelt forklarer, at skattestigningen skal dække en fjerdel af udgifterne, mens besparelser dækker halvdelen, og en fjerdedel kommer fra kommunekassen.

Borgmesteren frygter, at politikerne på Christiansborg ikke kan se situationens alvor.

”Det, jeg er ked af, er, at jeg faktisk ikke tror, landspolitikerne er klar over, hvordan virkeligheden ser ud her. Den der kickstart, jeg kan f… ikke få øje på den. Jeg har spurgt Marianne Jelved, der er valgt her, og Mette Frederiksen, om de kan vise mig et eneste sted, hvor kickstarten har fået en skovl i jorden heroppe. Det ka’ de int’,” siger borgmester Arne Boelt.

Se også

Læs mere i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes