Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.09.12 11:22

Helsingør måtte ikke reagere på tip

Helsingør måtte ikke reagere på tip

Foto: Colourbox.com

Den Sociale Ankestyrelse afviste at lade kommunen reagere på et tip fra en borger, om at et forældrepar holdt et barn skjult. Barnet blev fundet, da politiet ransagede forældrenes hus.

I flere år har et forældrepar i Helsingør holdt skjult, at de har fået en dreng. Drengen, der skønnes at være fire år har været skjult i en garage, hvor politiet fandt ham under en ransagelse. Familien er kendt af kommunen i forvejen. Forældrene har allerede fået tvangsfjernet seks børn, og en borger tippede kommunen om, at der måske var endnu et barn i familiens hus, men Den Sociale Ankestyrelsen afviste at lade kommunen undersøge sagen. Det skriver Helsingør Dagblad.

“Vi troede, at alle børnene var fundet. Men vi fik en besked om, at der måske var et barn til. Det ville vi selvfølgelig straks handle på, men for at være sikker spurgte vi i Den Sociale Ankestyrelse, om vi måtte rykke ud og sikre os, at der ikke var et barn til. Vi fik et klart svar om, at det måtte vi ikke,” fortæller Bjarne Pedersen, kommunaldirektør i Helsingør  til Helsingør Dagblad.

Forældres ret vejer tungere end børns

Kommunaldirektøren pointerer, at det ærgrer ham, at børns ret ikke har talt højere end forældrenes ret. I  denne sag har det betydet, at drengen  i flere år har levet en øjensynligt umenneskelig tilværelse.

“Det er oplagt, at de vilkår, som det barn blev tilbudt et liv under, kunne vi slet ikke acceptere. Denne sag handler om et barn, der tilsyneladende har skulle opholde sig i et lillebitte rum, og rent åbenbart er blevet holdt skjult, når der kom folk til adressen, “ siger  Bjarne Pedersen  til Helsingør Dagblad.

Også Helsingør Byråds børne- og ungeudvalgsformand Gitte Kondrup (S) er chokeret over de vilkår, som drengen på Skovgårdsvej blev budt;

“Jeg havde meget gerne set, at vi havde haft mulighed for at reagere tidligere. Men omstændighederne gjorde, at det desværre ikke var muligt for os. Jeg fik tippet om, at der måske var et barn på adressen, hvor de andre børn var blevet tvangsfjernet, og gav det videre til socialforvaltningen. Grundlaget var løst, men vi ville gerne reagere, men fik altså ikke lov. Socialudvalgsformand Henrik Møller kalder  i Helsingør Dagblad sagen for »meget foruroligende«.

Forældreparret vil nu blive sigtet for vanrøgt. Ved ransagningen fandt politiet i øvrigt 340.000 kr. i kontanter.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes