Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

17.08.12 12:30

Helsingør hjemtager rengøring

Helsingør hjemtager rengøring

Foto: Colourbox.com

Til næste år står Helsingør Kommune for 25 procent af rengøringen, som ellers var udliciteret. Beslutningen blev truffet med et snævert flertal.

Tilbage i december besluttede byrådet i Helsingør at hjemtage 25 procent af kommunens rengøring.

Se også

Oprindeligt var rengøringen 100 procent udliciteret, men et snævert flertal bestående af S, SF, Enhedslisten og Lokaldemokraterne traf beslutningen om at hjemtage rengøringen for at sikre bedre arbejdsforhold for de ansatte. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

”Jeg har været lidt beskæmmet over at læse om de vilkår, rengøringsassistenter har arbejdet under, og det synes jeg simpelthen ikke, jeg politisk kan lægge ryg til,” siger Henrik Møller, politisk ordfører for Socialdemokraterne i Helsingør Byråd, til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Han fremhæver, at man ved at hjemtage opgaven blandt andet kan give rengøringsassistenterne mere tid til at gennemføre deres arbejde og derved undgå, at de bliver nedslidte.

Borgmesteren er imod
Helsingørs bormester Johannes Hecht-Nielsen (V) stemte imod forslaget.

Han fortæller, at de ansatte selvfølgelig skal have ordentlige arbejdsvilkår, men mener ikke, at politikerne skal blande sig i rengøringsassistenternes overenskomst.

”De har en overenskomst, og det er det, vi forlanger. Hvis medarbejderne er tilfredse med det, er det godt nok,” siger Johannes Hecht-Nielsen.

Udover etableringsomkostninger for cirka 2,4 millioner kroner vil hjemtagningen fremover koste kommuner 2,5 millioner kroner om året. 

Læs mere i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes