Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.08.12 16:36

Helsingør Kommune har overskredet sit budget

Helsingør Kommune har overskredet sit budget

Foto: Helsingør Kommune

Helsingør Kommune har i første halvår af 2012 haft et overforbrug på cirka 100 millioner kroner. Borgmesteren varsler store besparelser.

I det første halvår af 2012 har Helsingør Kommune brugt 100 millioner kroner for meget i forhold til budgettet.

Se også

Overforbruget blev opdaget i forbindelse med udarbejdelsen af halvårsregnskabet for første del af 2012. Alle indberetninger fra kommunens enheder viser nemlig et merforbrug på cirka 100 millioner kroner, rapporterer flere medier.

Pengene er blevet brugt på sundhed, børneområdet, specialundervisning, psykiatri og handicap og overførselsområdet.

Besparelser på vej
Borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) er chokeret og bebuder besparelser for at rette op på økonomien.

”For mig er det også en kæmpe overraskelse, fordi jeg synes, vi har haft meget fokus på, at det ikke skulle ske i år. Men alligevel går det sådan, og derfor er det helt afgørende, at vi nu får råbt vagt i gevær og får stoppet det merforbrug, der rent faktisk er,” siger Johannes Hecht-Nielsen til TV2 Lorry.

På grund af overforbruget er alle planlagte og ikke livsvigtige indkøb af varer og tjenesteydelser stoppet.

Se også

For høj service
Borgmesteren siger desuden, at serviceniveauet er højere i Helsingør, end det er i rige kommuner som Gentofte og Hørsholm:   

”Vi har generelt et alt for højt serviceniveau i Helsingør. Det er ikke nogen hemmelighed, det har jeg sagt i mange år. Nu skal der strammes yderligere op. Nu skal vi have gjort regelsættet mere endnu mere præcist, sådan så vores budgetstyring bliver mere sikker, end den er i øjeblikket”, siger Johannes Hecht-Nielsen til TV2 Lorry.

Der var torsdag aften indkaldt til orienteringsmøde på kulturværftet i Helsingør, hvor borgere havde mulighed for at stille spørgsmål vedrørende den økonomiske situation. 

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes