Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

08.10.12 09:57

Halsnæs: Forlig om skattestigning

Halsnæs: Forlig om skattestigning
Borgmester Helge Friis forsvarer en skattestigning, som fører til et ekstra provenu på godt 53 millioner kroner.

Socialdemokraterne og SF i Halsnæs har indgået forlig om kommunens budget, som betyder, at skatten på indkomsten stiger med 0,3 procent næste år.

Se også

Ifølge Frederiksborg Amts Avis ryger kommuneskatten op fra 25,40 procent til 25,70. Det vil give kommunen et ekstra provenu på godt 53 millioner kroner fordelt over de næste fire år.

Ud over de ekstra kroner i skatteindtægter bliver der indført en ekstra rammebesparelse på 0,2 procent over en bred kam. Dermed vil den samlede rammebesparelse komme op på 0,9 procent.

De ekstra penge giver kommunen råd til at afskaffe lukkedage i daginstitutioner. Desuden skal der oprettes akutpladser i Hundested, så borgerne kan blive behandlet tættere på hjemmet.

Se også

Borgerlige ikke med
Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative har valgt at indlevere deres eget budgetforslag. De mener blandt andet, at en skattestigning vil skabe problemer med at tiltrække borgere og virksomheder til kommunen.

Men det afviser borgmester Helge Friis (S). Han henviser til, at mange undersøgelser viser, at det er vigtigere med en ordentlig service, for det vil folk hellere betale for end at indføre nedskæringer.

"Vi ligger 0,4 procent under Frederikssund, så det er noget sludder at påstå, at vi ligger højt på skatten", siger borgmesteren til Frederiksborg Amts Avis.

Se også

Det var dog før budgetforliget. I sidste uge blev det nemlig besluttet, at Frederikssund Kommune sætter skatten ned fra 25,9 til 25,4 procent i 2013.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes