Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

01.06.12 15:37

”Grund til at råbe vagt i gevær”

”Grund til at råbe vagt i gevær”
Se alle artikler i temaet
Kommunerne fik ris for deres indsats i forhold til socialt udsatte som hjemløse, misbrugere, prostituerede og psykisk syge, da Jan Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte holdt oplæg på KL’s Sociale Temamøde.

”Der er grund til at råbe vagt i gevær.” 

Med den melding indledte Jan Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte sit oplæg på Det Sociale Temamøde. Hans opgave var at komme med bud på en national plan for de mest sårbare og udsatte grupper med konkrete mål og indsatser, som burde være i kommunernes arbejde. 

Men en national plan var der ikke meget af – de grundlæggende forudsætninger i arbejdet skal nemlig på plads, før det nytter noget at komme med bud på en national plan, sagde Jan Sjursen.

”Der er brug for at få styr på metodeudvikling, at få én sagsbehandler, der kan koordinere indsatserne for den enkelte borger, og så er en sammenhængende indsats alfa omega. Vi har brug for at få stofområderne til at spille sammen og lave tværgående indsatser, før vi kan lave de overordnede planer.”

Send flere penge
Og der er brug for flere penge til området, hvis indsatserne skal fungere i kommunerne.

”Hvis vi skal løfte området og levere de tålmodige indsatser, som de socialt udsatte har brug for, så koster det penge. Så kan det være, at man når frem til, at der ikke er råd til det, men så skal vi ikke stikke hinanden en løgn om, at man bare kan gøre tingene smartere, og så løser det alle problemer. De rigtige løsninger koster penge,” sagde Jan Sjursen. 

Til sidst kom Jan Sjursen med en opfordring til tilhørerne.

”Jeg vil opfordre jer til at gå hjem og arbejde med princippet om at skabe koordinerende sagsbehandlere og skabe sammenhæng i indsatserne. Så får vi ikke blot en lille socialreform i kommunerne, men en revolution.”

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes