Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

02.08.12 14:10

Gribskov Kommune vil sms’e med de unge

Gribskov Kommune vil sms’e med de unge

Foto: Colourbox.com

I samarbejde med IT-firmaet Cabana har Gribskov Kommune lanceret mobilportalen findsvar.nu. Målet er at hjælpe de unge godt i gang med deres ungdomsuddannelse og forhindre, at de falder fra.

Via sms kan kommunens unge komme i direkte kontakt med en vejleder og få blandt andet få hjælp til økonomi, flytning eller psykiske problemer. Tilbuddet kan benyttes af alle unge med en smartphone.
Samtidigt vil kommunen løbende sende sms’er med gode råd og vejledning til de unge.

Se også

De unge skal nås direkte, så man sikrer, at så få som muligt falder fra på grund af uoverskuelige problemer. Problemerne kan fx skyldes penge, lektier eller ensomhed.

”Vi vil afprøve, hvordan det fungerer at sende sms’er til de unge og give dem mulighed for at svare på sms’erne, så de oplever at have direkte adgang til kommunen, uanset emne og tidspunkt på døgnet. Det kræver stor fleksibilitet fra vores side, men vi tror på, at det kan lade sig gøre,” siger projektleder Lea Tempels.

Unge vejleder unge
Indholdet på mobilportalen bliver redigeret af tre unge projektmedarbejdere, som alle har nylige erfaringer fra en ungdomsuddannelse.

Se også

”Jeg ville da ønske, at der havde været sådan en portal, da jeg startede på gymnasiet for tre år siden. Der er få unge, som ved hvor mange forskellige muligheder, der er for at få den rette vejledning, når de er i tvivl om noget,” siger Maria, der en af de tre projektmedarbejdere.

Der vil også blive oprettet en Facebook side til formålet. Den kommer til at hedde ”Find dig selv”, og vil give yderligere mulighed for direkte internaktion mellem kommune og de unge.    

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes