Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

13.08.12 22:27

Glostrups unge uddanner sig

Glostrups unge uddanner sig
Glostrup Kommune er tæt på målet om, at 95 procent af de unge skal tage en ungdomsuddannelse. I bunden i Region Hovedstaden ligger Frederiksberg med 77 procent.

I Glostrup på den københavnske vestegn er 92 procent af de unge enten i gang med eller har afsluttet en uddannelse, hvilket placerer kommunen på en førsteplads i Region Hovedstaden. Det bringer kommunen tæt på regeringens mål om 95 procent.

Se også

Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner i denne uge.

Glostrups borgmester John Engelhardt (V) er glad for resultatet. Han roser Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i Glostrup Kommune.

”Vi har placeret UU-vejledningen i jobcentret, og det sikrer, at hånden holdes under de unge. Jobcentret sørger for, at de unge kommer ind til vejledning, så de kommer videre i uddannelsessystemet”, siger John Engelhardt til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Se også

Bekymrede
Anderledes ser det ud på Frederiksberg, hvor blot 77 procent kommer videre i uddannelse efter grundskolen. Det placerer kommunen nederst i Region Hovedstaden.

”Både UU-vejledningen, forvaltningen og politikerne er bekymrede over Frederiksbergs placering og den store polarisering i kommunen”, siger Lisbeth Hau, der er leder af UU Frederiksberg.

Hun fortæller, at kommunen har mange såkaldte hovedstadsproblemer med blandt andet en stor gruppe med sociale problemer, hvoraf mange springer fra ungdomsuddannelserne - samtidig med, at Frederiksberg er en af de bedste kommuner til at få de unge i gang med en videregående uddannelse.

Se også

Læs hele artiklen i denne uges udgave af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes