Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.09.12 17:09

Glostrup sænker skatten

Glostrup sænker skatten
Der er indgået budgetforlig i Glostrup Kommune. Skatten sænkes med 0,3 procentpoint.

Med budgetforliget, der er indgået af et smalt flertal bestående af de borgerlige partier og Glostrup-listen samt løsgængeren Charlotte Brangstrup, sænkes udskrivningsprocenten til 23,9 procent.

Dermed bliver Glostrup en af landets billigste skattekommuner, skriver Folkebladet Glostrup, Brøndby, Vallensbæk.

Glostrup er dog ikke blandt de fem kommuner, der har søgt Økonomi- og Indenrigsministeriet om tilskud til at sænke skatten. Det skyldes, at skatteprocenten i forvejen er for lav til, at kommunen kan få tilskud til at sænke skatten.

”Vi ønsker at være en attraktiv kommune på alle områder, og takket være de sidste par års effektiviseringer og omlægninger, eksempelvis på rådhuset, har vi pengene til at kunne nedsætte skatten”, siger borgmester John Engelhardt fra Venstre til Folkebladet.

Se også

Han understreger, at kommunens økonomi er sund nok til, at der så rigeligt er plads til at sænke skatten, selv om der på flere punkter også sker forbedringer af serviceniveauet.

S-SF: Ufornuftigt
Men netop skattesænkningen er årsagen til, at Socialdemokraterne og SF for tredje år i træk ikke er en del af flertallet bag budgetforliget, skriver Folkebladet.

”Vi finder det ufornuftigt i en tid, hvor der gennem flere år er sket nedskæringer på eksempelvis ældre- og handicapområdet, at man nu overfører dette råderum til skattelettelser”, skriver Ane Ring Laursen (SF) og Peter Sørensen (S) i en fælles udtalelse.

Se også

Flere pædagoger
Budgetforliget indebærer blandt andet, at der kommer flere pædagoger i daginstitutionerne, flere penge til forebyggende sundhed, bedre busbetjening og frugt til børnene hver dag i skolen.

På anlægssiden kommer der blandt andet en ungdomspark og en udendørs vandrutsjebane. Der er også sat flere penge af til lys på fodboldbaner, trafiksanering, klimatilpasning, byudvikling og forskønnelse i bycentrum. 

 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes