Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

28.09.12 14:58

Gladsaxe bruger millioner på vækst

Gladsaxe bruger millioner på vækst
Smalt forlig i Gladsaxe indeholder fx en vækstpulje på 20 millioner kroner og en styrket social indsats. De borgerlige partier er skuffede over forhandlingsklimaet.

Bag budgetforliget i Gladsaxe Kommune står tre ud af syv partier i byrådet: Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre. Det giver et flertal for budgettet med 15 ud af byrådets 25 medlemmer.

Se også

Det smalle forlig skyldes ifølge de borgerlige i byrådet, at der ikke har været et dårligt forhandlingsklima:

”Der har ikke været vilje fra borgmesterens side til at forhandle. Vi føler, at forliget for 2012 er blevet brudt. Vi havde en aftale om at udlicitere det kommunale rengøringsselskab, men det er hun løbet fra. Det er et klart brud på aftalen,” siger 2. viceborgmester i Gladsaxe Kommune, Ebbe Skovsgaard (V).

Borgmester: Vi gør som vi altid har gjort
Det afviser borgmester Karin Søbjerg Holst (S) dog:

Se også

”Vi gør, som vi altid har gjort. Alle partier bliver indbudt til forhandling. Den eneste forskel i forhold til tidligere er, at vi har en ny regering."

Hun afviser, at der er indgået en klokkeklar tale om at udlicitere rengøringen. Der blev i stedet indgået en aftale om en analyse af hele rengøringsområdet:

”Et flertal har på baggrund af den analyse valgt at arbejde videre med analysens konklusioner. De borgerlige har så desværre været uenige i den beslutning. Men det er jo ikke sådan, at vi ikke har privat rengøring i kommunen. Der har dog været problemer med rengøringen mange af de steder, hvor der er private udbydere," siger borgmesteren.

Se også

Grønt budget med vækst og en øget social indsats
Selve budgettet indeholder en aftale om, at der skal udarbejdes en omfattende klimatilpasningsplan, som indeholder initiativer til at nedbringe udledningen af CO2. Derudover skal der udarbejdes en grøn energiplan. Som noget af det første vil der blive opsat solceller på Skovbrynets Skoles boldhal.

Der bliver også afsat penge til at opfordre borgere og virksomheder til at handle mere grønt, men den store satsning kommer med ”Gladsaxe i vækst” puljen. 20 millioner kroner er der sat af fx til bedre trafikudvikling, træplantning og udvikling af rådhusparken. Endelig bliver den sociale indsats i Værebro og Høje Gladsaxe styrket med 18 millioner kroner. 

Borgmester Karin Søbjerg Holst tilfreds med sin aftale:

Se også

”Budgetaftalen understøtter, at Gladsaxe har en sund økonomi, som bliver understøttet med en vækstpulje. Samtidigt viser vi, at Gladsaxe satser på den grønne omstilling. Endelig styrker vi den sociale indsats i områder, hvor der er potentiale for forbedringer og en vilje til det fra alle sider,” siger borgmester Karin Søbjerg Holst.      

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes