Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

15.08.12 12:42

”Går på grund af dåbsattesten”

”Går på grund af dåbsattesten”

Foto: KL

Det er dåbsattesten, der er den afgørende årsag til, at Anny Winther ikke genopstiller som borgmester i Rebild, fortæller hun i et interview med KL.dk.

”På ethvert cykelhold er det indimellem godt med en ny kaptajn til at trække. Og efter otte år som 1. viceborgmester i Støvring kommune og foreløbig 14½ år som borgmester i både Støvring og Rebild Kommune synes jeg, tiden nu er inde til, at andre kan tage over,” fortæller Anny Winther, der er 61 år gammel og som siden 2010 også har været formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg.

Se også

”Der er tre måneder, til der skal holdes opstillingsmøde for Venstre i Rebild Kommune til næste års kommunalvalg. Derfor er der nu god tid til at opstille en ny borgmesterkandidat,” siger Anny Winther, der ikke vil pege på, hvem der skal være hendes efterfølger:

”Det lader jeg organisationen og medlemmerne om at klare”, siger hun.

Anny Winther understreger, at hun fortsætter i resten af valgperioden - både som borgmester og som formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg.

Se også

Vækstkommune
Anny Winther fortæller, at hun har haft en spændende periode i kommunalpolitik, hvor det især har glædet hende, at der både i Støvring og i Rebild Kommune, der blev etableret fra 2007, har været en spændende udvikling, både bosætnings- og erhvervsmæssigt:

”Vi har hele tiden haft et meget højt investeringsniveau, som gør, at vi har gode institutioner, skoler og andre faciliteter. Samtidig er vi en vækstkommune, der gennem alle årene har formået at tiltrække indbyggere og virksomheder. Og vi har en meget bredt funderet erhvervsstruktur og ikke bare én stor virksomhed,” siger Anny Winther.

”Når vi planlægger boligudstykninger 10 år frem i tiden, kan vi se, at boligerne er væk på 2½ år. Så vi skal hele tiden være på forkant og se på, om vi kan inddrage nye boligområder. Den udvikling synes jeg, det har været fantastisk spændende at være med til at skabe,” fortæller Anny Winther.

Se også

Hun glæder sig over, at positionen som vækstkommune er blevet fastholdt, også efter krisen satte ind, selv om væksten dog er blevet mindre.

Stor interesse for sundhed
Anny Winther har ikke definitivt besluttet, om hun vil lade sig opstille som menig kandidat til næste års kommunalvalg – eller til et andet valg:

”Jeg har ikke afgjort med mig selv, om jeg er færdig med politik,” fortæller Anny Winther.

Se også

Hun har ikke nogen konkrete planer for sit fremtidige arbejdsliv. ”Men alt, hvad der har med sundhed at gøre, har jeg en meget stærkt interesse for,” understreger Anny Winther.

Fakta

  • Anny Winther er 61 år gammel. Hun blev i 1990 medlem af kommunalbestyrelsen i Støvring og 1. viceborgmester.
  • I 1998 blev hun borgmester i Støvring, og efter kommunalreformen blev hun i 2007 borgmester i den nye Rebild Kommune.
  • Hun har siden 2010 været medlem af KL’s bestyrelse og formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg.
  • Anny Winther er uddannet hospitalsøkonoma og senere merkonom i regnskabsvæsen og statsautoriseret ejendomsmægler. Hun er gift og har tre børn.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes