Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.07.12 11:20

Fynske kommunalpolitikere vil have frivillige på banen

Fynske kommunalpolitikere vil have frivillige på banen
Seks ud af ti fynske kommunalpolitikere forudser, at frivillige i fremtiden vil komme til at løse flere kommunale opgaver.

Hvis det kommunale velfærdsniveau skal opretholdes i fremtiden, må flere frivillige borgere hjælpe til. Det forudser cirka 60 procent af de fynske kommunalpolitikere. Tallene er Fyens Stiftstidende kommet frem til ved at spørge 120 fynske kommunalpolitikere. Det er cirka halvdelen af de fynske kommunalpolitikere.

Se også

I Assens Kommune har man allerede en vedtaget strategi for aktivt medborgerskab.

”Der bliver færre arbejdshænder og flere ældre samtidig med, at der ikke er udsigt til flere penge i kommunerne. Fremtidens velfærdssamfund bliver afhængig af, at flere af os arbejder frivilligt,” siger borgmester i Assens, Finn Brunse (S) til Fyens Stiftstidende.

Frivillige skal kun være supplement
Det er dog ikke kerneydelserne som ældrepleje og børnepasning, de frivillige skal udføre, understreger flere af politikerne.

Se også

I stedet forstiller Nordfyn Kommunes borgmester Morten Andersen (V) sig, at flere grønne områder kan vedligeholdes af frivillige. Kommunen har allerede som et forsøg overladt vedligeholdelsen af en cykelsti til den lokale afdeling af cykelistforbundet, der før har givet udtryk for utilfredshed med kommunens arbejde. Nu får de i stedet et vist kommunalt beløb og skal så selv udføre arbejdet.

Bekymring over udviklingen
Alle er dog ikke lige begejstrede for en udvikling med flere frivillige.

”Frivillige er ofte frivillige for deres egen skyld og er ikke altid en ressource. Tværtimod. De frivillige skal hjælpes på vej, og der kan være problemer med tavshedspligt,” siger byrådsmedlem i Nyborg, Annette Piil (S) til Fyens Stiftstidende.

Hun bliver bakket op af Socialdemokraternes kommunalordfører Simon Kollerup.

"Jeg frygter, at de frivillige kan ende med at overtage kerneopgaverne. Og der er det altså vigtigt, at vi har nogle uddannede medarbejdere, der kan håndtere de opgaver. Det er vigtige opgaver, som vi har bestemt ved lov, at borgerne har ret til at få udført," siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes