Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

18.07.12 11:45

Fynske S-politikere vil have stop for ”klynkeriet”

Fynske S-politikere vil have stop for ”klynkeriet”
Besparelser er ikke ensbetydende med forringelser i velfærden, lyder det nu fra fynske S-politikere.

Efter en undersøgelse foretaget af Fyens Stiftstidende viste, at tre ud af fire fynske byrådspolitikere forventer forringelser i den kommunale service til næste år, advarer fynske S-politikere nu mod at male fanden på væggen.

Se også

”Vi skal stoppe klynkeriet i kommunerne. Der er masser af penge. Vi skal bare bruge dem klogere,” siger byrådsmedlem i Svendborg, Bjarne Hansen (S) til Fyens Stiftstidende.

Som eksempel nævner han skolelukninger.

”Her har vi sparet penge uden at forringe kerneydelsen: Undervisning,” påpeger han.

Se også

Forandringer ikke lig med forringelser
Hans budskab bakkes op af byrådsmedlem i Odense Tina Bue (S).

”De stramme tider gør, at vi bliver nødt til kritisk at se på, hvad vi får for pengene. Det har vi forsømt i mange år, hvor der bare er blevet lagt lag på lag i det offentlige. Nu bliver vi nødt til at bryde ting ned i velfærdssamfundet for at bygge nyt op. Så der vil ske forandringer, men det behøver ikke være lig med forringelser,” siger hun til Fyens Stifstidende.

Odense skal spare 250 millioner
Og netop i Odense skal man næste år spare 250 millioner. Men heller ikke Odenses borgmester Anker Boye (S) vil klynke over de svære vilkår.

Se også

”Det hjælper ikke, at vi klynker. Der kommer ingen og redder os. Vi skal væk fra, at alle har ret til alle ydelser og i højere grad tage afsæt i den enkeltes behov. Den enkelte skal hjælpes til at kunne hjælpe sig selv bedre,” siger han til Fyens Stiftstidende.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes