Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

08.10.12 08:05

Frygter personoplysninger på Skype

Frygter personoplysninger på Skype
Mariagerfjord Kommune må ikke bruge gratisprogrammet Skype til at servicere voksne udviklingshæmmede gennem videosamtaler.

Datatilsynet har stukket en kæp i hjulet for Mariagerfjord Kommunes planer om at servicere voksne udviklingshæmmede gennem videosamtaler over gratisprogrammet Skype.

Kontorchef i Datatilsynet, Lena Andersen, siger til P4 Nordjylland, at kommunerne ikke bare kan vælge at kommunikere med borgerne ved hjælp af udenlandske firmaers gratisløsninger, som for eksempel Skype.

"Når man er kommune og har oplysninger om alle mulige borgere, også nogle, som er meget private, skal man vide, hvor de oplysninger er henne. Man skal vide, hvor længe de bliver gemt og man skal sikre sig, at fremmede ikke har adgang til oplysningerne", siger hun til P4 Nordjylland.

Disse krav betyder, at kommunerne reelt er afskåret fra at bruge gratis tjenester fra firmaer, man ikke kan lave aftaler med. Aftaler, der lever op til kravene i persondataloven og sikkerhedsbekendtgørelsen.

Se også

Formanden for Mariagerfjords udvalg for Sundhed og Omsorg, Poul Bergmann (S) siger, at reglerne selvfølgelig skal overholdes. Derfor bliver videosamtaler med borgerne ikke lette at realisere, hvis der samtidig skal spares penge.

"Man kan betale sig til alt, men vi søger løsninger, der er billigere end dem, vi har i øjeblikket. For nok skal både borgere og ansatte mærke en bedring ved indførelse af ny teknologi, men det skal ikke være dyrere end de løsninger, vi har i øjeblikket", siger udvalgsformanden.

Datatilsynet blander sig ikke i, hvilke programmer kommunerne tager i brug, de skal blot sikre sig, at uvedkommende ikke har adgang til personoplysninger.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes