Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

09.08.12 10:43

Fremtiden byder på større daginstitutioner

Fremtiden byder på større daginstitutioner
Der kommer flere store daginstitutioner i fremtiden. Fra 2007 til 2011 er antallet af store daginstitutioner steget med 37 procent, og tendensen vil ifølge KL fortsætte.

I 2007 var der 43 daginstitutioner med over 150 børn I Danmark. I 2011 var det tal steget til 116. I samme tidsrum er der forsvundet mere end 500 børnehaver. Det viser en analyse foretaget af BUPL's fagblad Børn og Unge på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. 

”Det er mere effektivt at drive større daginstitutioner, som lettere kan rumme, at børnetallet ændrer sig. Når flere pædagoger er samlet giver det også mulighed for bedre faglig sparring,” siger Bente Hammer, fuldmægtig i KommunKL's Økonomiske Sekretariat.

Tendensen vil fortsætte
Derudover er der penge at spare på administration, når der er færre ledere, regnskaber og indkøb. Samtidig kan pædagogerne bedre dække af ved sygdom. Bente Hammer mener også, at tendensen vil fortsætte. 

Forældreorganisationen FOLA er positiv over for de store institutioner:

”Det er vigtigt, at forældrene ikke oplever, at deres barn bare er et nummer i rækken. Men intet tyder på, at store institutioner er dårligere end små. Man kan skabe mange små rum i store institutioner, og man bør kunne få en bedre normering, fordi man sparer på driften,” siger næstformand i FOLA, Dorthe Boe Danbjørg.  

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes