Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

10.09.12 10:17

Frederiksen: Jobsnobberi går ikke

Frederiksen: Jobsnobberi går ikke
Det er bedre at have et arbejde som gadefejer end slet ikke at have arbejde. Sådan lyder meldingen fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i debatten om, hvem der skal definere indholdet af et seniorjob.

”Selvfølgelig skal kommunerne efterstræbe et godt match mellem den ledige og jobbet, og kommunerne skal gøre sig umage. Men hvis det job ikke findes i kommunen er det bedre, at man har et job frem for slet ikke at have et job. Folk i seniorjob er faktisk de eneste i samfundet, som har ret til at få tilbudt et job,” siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Se også

Ministeren reagerer på en verserende sag fra Fanø, hvor en 58-årig kvindelig grafisk designer har fået et seniorjob, hvor hun bl.a. skal feje og samle skrald. Kvindens fagforening Prosa har nu indbragt sagen for Beskæftigelsesankenævnet, da fagforeningen ikke mener, at kvinden har fået et job, der matcher hendes kvalifikationer.

Mette Frederiksen siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at hun gerne nærstuderer lovens tekst for at se, om den er tilstrækkelig præcis. Men at det ikke ændrer ved, at det er kommunen, der vælger jobbet, siger hun.

Antallet af seniorjobbere vil eksplodere
KL er heller ikke i tvivl om, at loven giver den enkelte kommune ret til at bestemme indholdet af et seniorjob.

Se også

”Det giver jo også mening i den praktiske virkelighed, for ellers skulle kommunerne ligefrem ud og opfinde job til folk efter deres kvalifikationer og interesser. Det holder ikke,” sagde KL’s chefkonsulent Nanna Kolze til Jyllands-Posten søndag.

KL vurderer, at udfordringen med at ansætte folk i seniorjob kun bliver større som følge af den forkortede dagpengeperiode.

”Vi ved jo, at antallet af borgere, som vi skal ansætte i seniorjob, vil eksplodere. Så der er ingen tvivl om, at der bliver tryk på ude i kommunerne med at finde på stillinger, som vi kan ansætte seniorerne i,” siger Michael Ziegler, formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg, til DR.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes