Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

30.10.12 11:20

Fredensborg søger om nye frikommuneforsøg

Fredensborg søger om nye frikommuneforsøg

Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com

Flere praktikpladser til unge og mere kvalitet i bevillingen af høreapparater er blandt de forsøg, som Fredensborg Kommune håber at få tilladelse til at sætte i søen som frikommune.

Byrådet i Fredensborg Kommune har netop besluttet at søge om yderligere 10 frikommuneforsøg. Dermed har kommunen i alt søgt om 59 forsøg, hvoraf 33 indtil videre er blevet godkendt.

Se også

Fredensborg er en af ni frikommuner, der i årene 2012-2015 får mulighed for at afprøve helt nye måder at løfte og styre den kommunale opgaveløsning på.

”Det er fantastisk at opleve den iderigdom og opfindsomhed, der eksisterer blandt borgere, politikere og medarbejdere, når det handler om at gøre servicen over for borgerne bedre og enklere. Vi har nu haft fire bølger af idéer til frikommuneforsøg, og jeg skal love for, at bølgerne går højt, når det gælder ønsket om forandring og fornyelse, der kommer både borgere og medarbejdere til gode,” siger Fredensborgs borgmester, Thomas Lykke Pedersen (S).

Forsøgene spænder bredt
Frikommuneforsøgene spænder bredt over kommunens serviceområder, fx ældreområdet, miljø- og klimaområdet, skoleområdet samt beskæftigelsesområdet.

Se også

”Det glæder mig, at vi her i kommunen er med til at søsætte forsøg, der skal gøre betingelserne på arbejdsmarkedet bedre og nemmere, og på længere sigt måske inspirere eller medvirke til generelle lovændringer for ikke bare frikommunerne, men alle landets kommuner. I denne ansøgningsrunde satser vi målrettet på at få flere unge i job eller uddannelse med forsøg med øget vejledning, flere praktikpladser og mulighed for at styrke de unges økonomiske incitament til at tage en uddannelse eller et job frem for at modtage kontanthjælp,” siger Lars Søndergaard (V), formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Fredensborg Kommune.

Ansøgningsfristen for nye frikommuneforsøg er 1. november 2012.

De 10 frikommuneforsøg

  • Indhentning af oplysninger uden samtykke
  • Kvalitetssikring af bevilling af høreapparater
  • Flytning af enker/enkemænd fra ægteparbolig på plejecenter
  • Motivationsydelse til unge
  • Uddannelsesvejledning for de 24-26-årige
  • Flere praktikpladser til de unge
  • Udvidet praktik er vejen til uddannelse
  • Udvidelse af praktikperiode fra 4-26 ugerr
  • Forenklet kontering i områdeledelser
  • Informeret samtykke til sundehdsplejerskens sundhedssamtaler og undersøgelser på skoler

Yderligere materiale

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes