Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.10.12 10:45

Frank Jensen vil have ledige foran i jobkøen

Frank Jensen vil have ledige foran i jobkøen
Københavns overborgmester efterlyser, at regeringen tillader kommunerne at give langtidsledige fortrinsret til kommunale vikariater og til jobsamtaler. Beskæftigelsesministeren roser forslaget.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S) retter nu en appel til regeringen om at afværge en økonomisk katastrofe for tusinder af danskere, der står til at falde ud af dagpengesystemet fra nytår.

Se også

Det skriver Politiken.

Overvejer alle muligheder
”Vi vil vi gerne have lov til at give disse borgere en fortrinsret til kommunale vikariater. Og desuden en fortrinsret til at komme til samtale, når vi har ledige stillinger i kommunen”, siger Frank Jensen til Politiken.

Han siger, at han taler på vegne af flere kommuner, der lige nu overvejer alle muligheder for at give de truede ledige en ekstra akutpakke - ud over den, der blev præsenteret i august.

Se også

København har afsat 185 ekstra millioner kroner til at få ledige i job over de næste fire år. Det skal blandt andet ske gennem nye praktikaftaler, jobrotationer og mikrolån til ledige, der vil starte egen virksomhed.

Hjælpepakker på vej i flere kommuner
Og den slags hjælpepakker er på vej også i flere kommuner, skriver Politiken.

I Frederikshavn vil kommunen tilbyde langtidsledige, der blot mangler nogle få uger i at have genoptjent retten til dagpenge, korttidsvikariater på 10 til 11 uger. Og Odsherred Kommune er i gang med at etablere et egentligt kommunalt vikarbureau for langtidsledige.

Se også

”Vi ved ikke, om det er lovligt at hjælpe på denne måde, men vi ved, at vi må gøre alt, hvad der står i vores magt, for hjælpe disse mennesker, og vi ved, at det haster”, siger Frank Jensen.

Mette Frederiksen roser
Professor Henning Jørgensen, Aalborg Universitet, vurderer, at det ifølge gældende lovgivning er helt uproblematisk at give langtidsledige fortrinsret til jobsamtaler.

Derimod kan kommunerne komme på kollisionskurs med lovreglerne, hvis de opretter kunstige vikariater eller skræddersyr stillinger til særlige grupper.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger til Politiken, at hun ”er parat til sammen med Københavns Kommune at se på eventuelle juridiske udfordringer.”

Og hun roser udspillet fra Frank Jensen:

”Hvis flere ansvarlige politikere og arbejdsgivere tænker på samme måde, er vi tættere på at skabe resultater. Det er jo vigtigt at huske på, at gruppen af langtidsledige dagpengemodtagere rummer masser af kvalifikationer og erfaringer. De er blevet ramt af krisen - men det gør dem ikke til en dårlig arbejdskraft!,” siger Mette Frederiksen til Politiken.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes